időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Akár a szegedi edzőkérdést is befolyásoló döntés született

Magyar Nemzet
2023.01.31. 21:19
Akár a szegedi edzőkérdést is befolyásoló döntés született

Roberto Parrondo és az egyiptomi férfi-kézilabdaválogatott útjai elváltak. A döntés már a világbajnokság előtt megszületett, a Vardar Szkopjéval 2019-ben (a Telekom Veszprém ellen) Bajnokok Ligáját nyert edző nem volt hajlandó főállású kapitányként tevékenykedni, a német klubcsapatával, a Melsungennel 2025-ig szerződést hosszabbított. A nyáron távozó szegedi edző, Juan Carlos Pastor utódjaként is szóba jöhetne Parrondo, ha a magyar bajnok hajlandó kivásárolni őt a szerződéséből.

Roberto Parrondo négy sikeres év után távozik az egyiptomi férfi-kézilabdaválogatott éléről. A spanyol edző irányításával Egyiptom negyedik lett a 2021-es tokiói olimpián, és 2019-ben, 2021-ben és idén is hetedik lett a világbajnokságon. Az Egyiptomi Kézilabda-szövetség főtitkára, Amr Szalah számolt be a fejleményekről az egyiptomi Al-Aoula tévécsatornának, és ezt szemlézte a Handballplanet.

Szalah állítása szerint már a világbajnokság előtt megszületett a döntés, mivel az egyiptomi szövetség főállású szövetségi kapitányt akart a válogatott élére, és ez nem találkozott Parrondo elképzeléseivel, aki 2025-ig meghosszabbította a szerződését a Bundesligában szereplő Melsungen csapatával.

Még az is elképzelhető, hogy a szerződéshosszabbítás ellenére a szezon végén távozó Juan Carlos Pastor lehetséges utódjaként is tekinthetünk Parrondóra. A spanyol edző 2013 és 2016 között Szegeden kézilabdázott, ismeri a közeget. A többi már a Szeged tulajdonosi körének elszántságán múlik, Parrondót szerződés köti a német csapatához. Pastor utódjaként gyakran felvetődött Talant Dujsebajev neve: a Kielce edzője abban az esetben lenne mozdítható, ha anyagilag ellehetetlenülne az előző szezonban BL-döntőben szerepelt klub.

Borítókép: Parrondót is elcsábíthatja a Szeged, ha lát benne fantáziát (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.