Bundesliga-csapat legyőzésével kezdte el az évet a Ferencváros

Lejátszotta első idei mérkőzését a magyar bajnok Ferencváros labdarúgó-csapata. A benidormi edzések közé ékelődött be az Augsburg elleni találkozó, amelyet a Fradi Xavier Mercier két góljával nyert meg.

Magyar Nemzet
2023. 01. 11. 17:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benidormban készül a Ferencváros a következő hónapok komoly kihívásaira. A magyar bajnok itthon címvédésre készül, majd márciusban a legjobb tizenhat között folytatja a szereplését az Európa-ligában. Szerdán délután a csapat lejátszotta az első edzőmeccsét, amelyről és az edzőtáborról Sztanyiszlav ezt nyilatkozta:

– Az első nap kicsit az alkalmazkodásról szólt, megismerkedtünk a helyi körülményekkel, az edzőpálya talajával, minden olyasmivel, amivel egy új helyen kell. Az időjárás remek, La Nucíában ideális körülmények között készülhetünk, a csapat az elmúlt napokban elvégezte azt az edzésmunkát, ami az első edzőmérkőzésünk előtt szükséges volt. Szerdán egy Bundesliga-csapat ellen játszhatunk, ami jó teszt lesz számunkra – idézi a szakembert a Fradi.hu. – A felkészülésnek ebben a szakaszában még nem vagyunk százszázalékos állapotban, ám ennek ellenére már az Augsburg elleni felkészülési mérkőzésen is szeretnénk a saját játékunkat játszani, szeretném viszontlátni mindazt, amit az edzéseken gyakoroltunk. A legfontosabb, hogy az év első tétmeccsére készen álljon a csapat, ezt a célt szolgálják az edzőtábor idején sorra kerülő meccsek. Minden játékperc fontos, amit a január 24-i bajnoki előtt a pályán tölthetünk.

Fotó: Fradi.hu/Adam Molnar

A Ferencváros az első félidőben így állt fel: Bogdán – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni, Auzqui – Zachariassen, R. Mmaee, A. Traoré, majd a szünetet követően így módosult az összeállítása: Bogdán – Wingo, Besic, Kovacevic, Pászka – Vécsei, Sigér, Halmai (Bonsu Osei) – Mercier, Haraisvili, Marquinhos. A kispadon már ott ült a magyar bajnok egyik kiszemeltje, a ghánai Kwaku Bonsu Osei, aki – ha kedvező kép alakul ki róla – akár szerződést is kaphat a zöld-fehéreknél.

A mérkőzés első része lassú tempóban zajlott, inkább az Augsburg térfelén zajlott a játék. A németek kétszer kerültek helyzetbe, Bogdán Ádám mindkétszer bravúrral védett. Az FTC-től Zachariassen tüsténkedett leginkább, rajta kívül Samy Mmaee veszélyes fejeséből lehetett volna gól, de nem találta el a kaput, így gól nélküli döntetlennel ért véget az első félidő. A szünetet követően az Augsburg a tartalékjait szerepeltette, akiknek az ügyetlensége is kellett a ferencvárosi vezetéshez: a 62. percben Marquinhos labdát szerzett, Mercier-hez passzolt, aki 17 méterről a hálóba lőtt. A 74. percben jött az újabb magyar gól, ezúttal Halmai volt szemfüles, az ő passzából szerzett szép csel után gólt Mercier. A németek még kihagytak néhány helyzetet, majd vége lett a mérkőzésnek.

Borítókép: A társak Xaver Mercier-t ünneplik az egyik gólja után (Fotó: Fradi.hu)

 


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.