Chema Rodríguez nem nézi ki a svédekből, hogy leadják a meccsüket

A férfi-kézilabdaválogatott kapitánya el sem tudja képzelni, hogy a már továbbjutott, telt ház előtt játszó svéd válogatott ne vegye komolyan a Portugália elleni zárómeccsét. Chema Rodríguez szerint nem is lehet más a svéd válogatott célja, mint a győzelem a középdöntő utolsó fordulójában.

Szilágyi László (Göteborg)
2023. 01. 21. 14:15
RODRÍGUEZ, Chema; RODRÍGUEZ VAQUERO, José María
Kristianstad, 2023. január 14. José María Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság második fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország - Izland mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 14-én. A magyar válogatott 30-28-ra győzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brazília elleni 28-25-ös győzelem után tovább reménykedhet a válogatott abban, hogy eléri a célját, és bejut a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé. Ehhez két eredményre, két győzelemre van szüksége, a Zöld-foki-szigetek ellenire (tv: 15.30, M4 Sport) és persze arra, hogy a házigazda, már biztosan csoportelső Svédország is megszerezze a két pontot Portugália ellen (tv: 20.30, M4 Sport).

Chema Rodríguez szövetségi kapitányt ennek jegyében elsősorban a svéd–portugál várható kimeneteléről faggattuk. – Hazai pályán, több mint tízezer ember előtt nem tudom elképzelni, hogy a svéd válogatott ne vegye komolyan a Portugália elleni mérkőzését. Természetesen tudjuk, hogy Svédország számára már nincsen tétje a találkozónak, és a szövetségi kapitány minden bizonnyal pihenteti majd a kulcsjátékosait a vb következő szakaszára, de ez nem jelenti azt, hogy azok a játékosok, akik lehetőséget kapnak Portugália ellen, ne tennének meg mindent a győzelemért – mondta Chema Rodríguez, majd rátért a Zöld-foki-szigetek elleni mérkőzésre. – Sokoldalú, ugyanakkor ösztönös kézilabdát játszanak. Bármikor elővehetik az öt plusz egyes védekezési formát, a hét a hat elleni támadójátékot, és a játékosaik simán ellövik a labdákat akár tizenegy méterről is. Kellemetlen a stílusuk, fizikálisan tökéletesen felépített játékosaik vannak, akiket volt szerencsém látni a portugál bajnokságban, a Benficában, a Setubalban és a Portóban. A Zöld-foki-szigetek még nem szerzett pontot a középdöntőben, ettől függetlenül határozottan állítom, nem számítok könnyű mérkőzésre – mondta Chema Rodríguez.

A II-es számú középdöntős csoport állása: 1. Svédország 8 pont, 2. Portugália 5, 3. Izland 4 (128-121), 4. Magyarország 4 (106-117), 5. Brazília 3, 6. Zöld-foki-szigetek 0.

A magyar és az izlandi válogatott között pontazonosság esetén az egymás elleni mérkőzés végeredménye dönthet a magyarok javára. 

Borítókép: Chema Rodríguez bízik a svédek hozzáállásában (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.