Cristiano Ronaldo ezúttal az araboknak sem hiányzott

Cristiano Ronaldo Angliában kapott kétmeccses eltiltása miatt nem segíthette új csapatát, az Al-Naszrt az Al-Taj ellen csütörtökről péntekre halasztott, 2-0-ra megnyert mérkőzésen.

Forrás: NSO2023. 01. 06. 19:04
null
FBL-KSA-NASSR-RONALDO Fotó: FAYEZ NURELDINE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2022 novemberében az akkor még Manchester United-játékos Cristiano Ronaldót az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) két mérkőzésre eltiltotta, mert az Everton elleni meccs után kiütötte az egyik szurkoló kezéből a telefont, amiért az a játékoskijárónál videózta.

A nemzetközi szövetség (FIFA) szabályzata értelmében amennyiben egy másik szövetség korábban legfeljebb négy meccsig terjedő eltiltást szab ki egy játékosra, úgy az új szövetség, amely alá tartozik, köteles érvényesíteni a szankciót.

Ronaldo a manchesteri botrányát követően úgy szerződött az Al-Naszrba, hogy az eltiltása után nem volt lehetősége klubszínekben pályára lépni, tehát a büntetésének Szaúd-Arábiában kell eleget tennie.

Az első találkozót eredetileg csütörtökön rendezték volna az Al-Taj ellen, ám a találkozót egy nappal elhalasztották, mivel a heves esőzés és más időjárási körülmények miatt a 25 ezer fő befogadására alkalmas rijádi Merszul Park elektromos hálózata nem működött rendeltetésszerűen.

Az Al-Naszrnak egyébként CR nélkül is sikerült nyernie pénteken, 2-0-ra.

Borítókép: Ronaldo nélkül is nyert az Al-Naszr (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.