Szokatlan galiba miatt csúszik Ronaldo szaúdi debütálása

Cristiano Ronaldo új csapatának, a szaúd-arábiai al-Nasszrnak a csütörtökre tervezett, al-Tai elleni mérkőzését elhalasztották, így a portugál futballistának még legalább egy napot kell várnia a debütálásra.

Magyar Nemzet
2023. 01. 05. 15:09
Cristiano Ronaldo
Al-Nassr's new Portuguese forward Cristiano Ronaldo greets the fans during his unveiling at the Mrsool Park Stadium in the Saudi capital Riyadh on January 3, 2023. (Photo by Fayez Nureldine / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az al-Nasszr csütörtökön a Twitteren tájékoztatta a szurkolóit, hogy az al-Tai elleni bajnoki mérkőzését egy nappal el kellett halasztani, tehát pénteken rendezik majd meg. A heves esőzések meghibásodásokat okoztak a stadion elektronikai rendszerében, ezért bocsánatkérések közepette lefújták a találkozót.

A klub történetének talán legjobban várt meccse átmenetileg így elmarad, amelyen akár bemutatkozására is sor kerülhetett volna. A portugál világsztár december végén igazolt a szaúdi klubhoz, kedden be is mutatták az új játékost a szurkolóseregnek, és CR szerdán már a csapattársaival készült az első megméretésére.

Ronaldo a bemutatkozása alkalmával elmondta, csütörtökön mindenképp szeretne pályára lépni, az viszont kérdéses volt, hogy ezt egyáltalán megteheti-e. Novemberben ugyanis két mérkőzésre eltiltotta őt az Angol Labdarúgó-szövetség (FA), mivel a Manchester United Everton elleni, tavaly áprilisi bajnokija után egy 14 éves fiú kezéből kiütötte a telefonját. Hiába igazolt más bajnokságba, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szabályai szerint Ronaldónak le kell töltenie a büntetését, mielőtt debütálhatna az al-Nasszr játékosaként. A szaúdi klub azonban a jelek szerint nem foglalkozott a FIFA előírásával, és minden bizonnyal bevetette volna a támadót a csütörtökre kiírt összecsapáson.

 

Borítókép: Cristiano Ronaldo az al-Nasszr mezében (Fotó: AFP/Fayez Nureldine)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.