Idén mindenképpen javítana az eredményein a DSM Magyarországon

Az ausztrál Jayco AlUla és a német BORA–hansgrohe bejelentkezése után hétfőn a harmadik WorldTeam, a holland DSM érkezését jelentette be hétfőn a 44. Tour de Hongrie szervezőbizottsága. Az idei magyar kerékpáros körversenyen is borítékolható a magas nívó.

Magyar Nemzet
2023. 01. 16. 11:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség tavaly év végi világranglistáján a BORA–hangsrohe a negyedik, az idén már Jayco AlUla néven szereplő  BikeExchange–Jayco a 16., a DSM a 20. helyen végzett – az idei magyar körversenyre is gyülekeznek a földkerekség legjobb profi kerékpároscsapatai.

DSM
Remélhetőleg idén már a DSM versenyzőinek nem lesz szükség a maszkra Forrás: Tourdehongrie.hu

Ami a legújabb „bejelentkezőt”, a DSM-et illeti a holland istálló harmadszor tér vissza a Tour de Hongrie-ra, és első magyarországi sikerére hajt. Amint arra a Tour de Hongrie szervezőbizottsága emlékezetet, a DSM jogelődje, a ShimanoMemory Corp 2005-ben egy holland–japán koprodukció eredményeképp jött létre prokontinentális csapatként, első szezonjukat pedig rögtön kilenc győzelemmel zárták, leginkább a fiatal Stefan Schumacher remeklésének köszönhetően. A Shimano egészen 2014-ig maradt névadó szponzorként a csapat mellett, ezt követően Team Giant, Team Sunweb, majd Team DSM néven találkozhattunk velük. 

A holland együttes 2013-ban lépett WorldTour szintre, legnagyobb sikereiket pedig 2015-ben és 2017-ben érte el: előbb John Degenkolb zárt elsőként két tavaszi Monumentumon, a Milánó–Sanremón és a Paris–Roubaix-n, majd Tom Dumoulin győzött a Giro d’Italián. 

Soraikat mellettük olyan klasszisok erősítették, mint a 14 Tour de France-szakaszgyőzelemmel rendelkező Marcel Kittel, vagy a francia körversenyen zöld trikót is jegyző világbajnoki ezüstérmes, Michael Matthews.

A DSM-nél a marketing is profi:

A DSM az utóbbi években a befutott sztárok mellett a fiatalok beépítésében is jeleskedik: az egész WorldTour mezőny legfiatalabb átlagéletkorú keretével (24,6 év) dolgozik együtt Iwan Spekenbrink és Rudi Kemna.

Befutott nevekből azért most sincs hiány: a már említett Degenkolb mellett itt teker a kétszeres Tour de France összetett dobogós Romain Bardet, az időfutam-világbajnoki negyedik helyezett Patrick Bevin, vagy a Giro d’Italia fiatal szakaszgyőztese, Alberto Dainese.

Apropó Dainese: az olasz sprinter a 2021-es nagykanizsai befutón centikre volt a szakaszgyőzelemtől, végül azonban nem ő, hanem a BORA-hansgrohe versenyzője, Jordi Meeus ünnepelhette első sikerét a Tour de Hongrie-n. A DSM ekkor versenyzett először Magyarországon, Dainese pedig a budapesti befutón egy újabb top 10-es helyezéssel tudta megörvendeztetni csapatát.

Egy évvel később egy meglehetősen rutintalan, fiatal sorral tért hozzánk vissza az együttes: Bart Hordijk és Patrick Eddy számára biztosan maradandó élménnyel szolgált a magyar kiruccanás, ugyanis karrierjük során először tekerhettek ilyen magas szintű versenyen. A csapat csendes Tourt futott: legjobb eredményeiket a német Marius Mayrhofer érte el, aki Székesfehérváron kilencedikként, Hajdúszoboszlón és Nyíregyházán nyolcadikként érkezett a célba. A 22 éves versenyző junior világbajnoki ezüstérmes (2018, Innsbruck), fényes jövő állhat előtte.

A 44. Tour de Hongrie-ra május 10. és 14. között kerül sor, várhatóan 22 csapat részvételével.

Borítókép: a DSM impozáns helyszínen is készült a szezonra: Spanyolországban a Földközi-tenger partján Marina Alta üdülőközpontban, ahova persze nem pihenni mentek (Forrás: Facebook/Team DSM)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.