Kikapott a Fradi a lengyel kiesőjelölttől, Csercseszov nem lát tisztán

A labdarúgó NB I-ben listavezető Ferencváros spanyolországi edzőtáborozása alatt vasárnap a második felkészülési meccsét játszotta le, és ezen 1-0-ra kikapott a 18 csapatos lengyel élvonalban kiesőhelyen álló, 16. Past Gliwicétől.

Magyar Nemzet
Forrás: Fradi.hu2023. 01. 15. 21:26
null
Fotó: Adam Molnar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyolországi edzőtáborban levő FTC szerdán a német élvonalbeli, a Bundesligában 14. helyezett Augsburg 2-0-s legyőzésével kezdte meg az edzőmérkőzések sorát, vasárnap pedig a Piast Gliwice ellen folytatta. A La Nucía-i stadionban a körülményekre ezúttal sem lehetett panasz, verőfényes napsütésben, 20 fokos melegben kezdődött meg a találkozó. A lengyel bajnokság 16. helyezettje a 18. percben megszerezte a vezetést – előtte Samy Mmaee a tizenhatoson belül elveszítette a labdát –, és ezzel a góllal meg is nyerte 1-0-ra a meccset.

A Fradi a következő összeállításban játszott:

Bogdán – Wingo (Hamai, 54.), S. Mmaee (Knoester, 36.), Kovacevic, Pászka – Vécsei, Esiti (Sigér, 64.) – Osei (Varga Z., 64.), Lisztes (Kharaishvili, a szünetben), Auzqui – R. Mmaee (Marquinhos, 79.)

A lefújás után Sztanyiszlav vezetőedző a következőket nyilatkozta a klub honlapján:

– Ez egy edzőmérkőzés volt, ami remekül szolgálta a felkészülésünket, messzemenő következtetéseket kár volna levonni belőle. Az ellenfelünk agresszív volt, de jó meccset játszottunk. Mi vétettünk egy hibát, amiből gólt kaptunk és kikaptunk. Időnként kompaktak voltunk, volt aktív időszakunk is, de ez már a múlt, már a következő feladat a fontos. A harmadik, hétfői meccs után már tisztábban látjuk majd, hogy mennyire állunk készen a bajnokság folytatására.

A Ferencváros hétfőn 15 órakor a BL-főtáblán szerepelt cseh bajnokcsapat, a Viktoria Plzen ellen lép pályára. A riválisa jelenleg is vezeti a cseh bajnokságot, a 16 meccséből tizenkettőt megnyert, három döntetlen és egy vereség mellett. A Fradi szurkolói a Meccsjegy.fradi.hu oldalon 250 forint támogatói díj befizetése ellenében élőben láthatják a találkozót, a közvetítést pedig tizenöt perccel a kezdőrúgás előtt megkezdik. A találkozót három kamerával közvetítik.

Az ugyancsak Spanyolországban edzőtáborozó Puskás Akadémia Esteponában a horvát Jakov Puljic góljával 1-0-ra győzött a német másodosztályban 13. helyen álló Karlsruhe ellen.

A Debreceni VSC Törökországban gól nélküli döntetlent ért el az üzbég Neftci Fergana ellen.

Borítókép: Ryan Mmaee a 79. percig volt a pályán (Forrás: Facebook/Ferencvárosi Torna Club)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.