Jöhet a golf, Gareth Bale váratlanul bejelentette a visszavonulását

Gareth Bale váratlanul bejelentette, hogy befejezi a pályafutását. A Los Angeles FC 33 éves walesi válogatott futballistája nem indokolta, miért jutott erre az elhatározásra, csupán annyit közölt, alapos megfontolás után döntött így. Esetleg a golf állhat a döntés hátterében.

Magyar Nemzet
2023. 01. 09. 17:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gareth Bale a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy felhagy az aktív labdarúgással.

„Alapos megfontolás után úgy döntöttem, azonnali hatállyal visszavonulok a nemzetközi és klubfutballtól. Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy megvalósíthattam álmomat azzal, hogy azt a sportot űzhettem, amit szeretek. Életem legszebb pillanatait adta nekem. A profi futballban eltöltött tizenhét idény megismételhetetlen, függetlenül attól, hogy mit tartogat számomra az életem következő fejezete” – írta a 33 éves játékos.

Gareth Bale Cardiffban született, s már fiatalon a kiemelkedő gyorsaságával tűnt ki, s persze az is segítette az előmenetelét, hogy ballábas. Az angol másodosztályú Southamptonban kezdte a pályafutását, majd 22 évesen, 2007-ben igazolt a Tottenhambe. A londoni klubnál lett nemzetközi szintű klasszis. 2013-ban, akkor rekordnak számító 100 millió euróért megvette a walesi játékost a Real Madrid.

Noha Madridban elképesztő sikereket ért el, ötször (2014, 2016, 2017, 2018, 2022) volt tagja a Bajnokok Ligája-győztes gárdának, a karrierje mégsem teljesedett ki a királyi klubban, folyamatosan sérülések hátráltatták. Idővel a szurkolók is kikezdték, mert szerintük nem tett meg mindent a csapatért. Erre maga Bale sem reagált jól.

Emlékezetes, amikor a walesi válogatottal 2019-ben az Európa-bajnokságra való kijutást ünnepelte, az alábbi felirattal ékesített walesi zászlót lobogtatta a társaival közösen: „Wales. Golf. Madrid. In that order”, azaz Wales. Golf. Madrid. Ebben a sorrendben.

A búcsúposztban az erről árulkodó kép nincs benne a montázsban…

Ezután végképp nem lehetett maradása Maridban, a Real 2020-ban kölcsönadta korábbi klubjának, a Tottenhamnek. Egy idény után visszatért, de Madridban már csak peremember volt, ezért 2022-ben az észak-amerikai ligába, az MLS-be igazolt a Los Angeles FC-hez.

Mielőtt azt gondolnánk, Bale lúzer volt Madridban, azért jegyezzük meg, 176 meccsen 81 gólt szerzett, ami irigylésre méltó mutató. A walesi válogatottal is szép sikereket ért el, a 2016-os után – ahol egészen az elődöntőig jutott – kijutott a 2020-as (2021-ben rendezett) Európa-, valamint a 2022-es világbajnokságra is.

Hogy mi is lesz a következő fejezet, amire utalt, azt még nem tudhatjuk, de nem kizárt, hogy a golfnak lesz benne szerepe…

Borítókép: Gareth Bale elégedetten zárhatja le a pályafutását (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.