Kiskapu Ronaldónak: így kerülhet Szaúd-Arábiából a BL-be

Bár elfogadta a mesés fizetéssel járó szaúd-arábiai szerződést, Cristiano Ronaldo még nem tett le arról, hogy Európa legfőbb kupasorozatában, a labdarúgó Bajnokok Ligájában szerepeljen, amelyben még rekordok sora fűződik a nevéhez.

Magyar Nemzet
2023. 01. 02. 17:48
CRISTIANO RONALDO
Madrid, 2018. április 11. Cristiano Ronaldo, a Real Madrid játékosa ünnepel, miután továbbjutást érõ büntetõjével összesítésben 4-3-ra gyõztek a Juventus ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének visszavágó mérkõzésén a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2018. április 11-én. (MTI/EPA/Rodrigo Jimenez) Fotó: RODRIGO JIMENEZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester Unitedtől nagy csinnadrattával való távozása óta folyamatosan arról lehetett hallani, hogy európai topcsapatnál képzeli el a jövőjét, mivel szeretne még a Bajnokok Ligájában szerepelni. Ezt támasztotta alá a Piers Morgannek adott botrányinterjúban is, amikor arról beszélt, hogy a mesés fizetés helyett a szakmai szempontokat veszi majd figyelembe az új klubja kiválasztásánál. Ehhez képest a portugál támadó a szaúdi al-Naszr ajánlatát fogadta el – mondanunk sem kell, minden egyes beszámoló szerint a gázsija az eget verdesi. Persze a döntésben az is közrejátszhatott, hogy az ügynöke hiába ajánlotta fel Ronaldót több, a BL-ben érdekelt európai klubnak, egy sem kért belőle.

De a februárban a 38. születésnapját ünneplő játékos nem mondott le még arról, hogy az öreg kontinens legpatinásabb kupasorozatában játsszon. A Marca úgy értesült, hogy CR7 szerződésében van egy záradék, amely lehetővé teszi neki, hogy a szintén szaúdi kézben lévő Newcastle Unitedhez kerüljön kölcsönbe, amennyiben a Szarkák bejutnak a BL-be a következő idényben (jelenleg az indulást biztosító harmadik helyen állnak a Premier League-ben).

Ronaldo több tekintetben is csúcstartó a Bajnokok Ligájában. Íme a statisztikái:

  • ötszörös BL-győztes
  • vezeti a góllövési örökranglistát (140 gól)
  • egy idény alatt ő szerezte a legtöbb gólt (17)
  • a kieséses szakaszban ő szerezte a legtöbb gólt (67)
  • ő lépett pályára a legtöbbször a BL-ben (183)
  • hétszeres gólkirály
  • ő az egyetlen játékos, aki három döntőben is betalált
  • ő az egyetlen játékos, aki zsinórban tizenegy mérkőzésen eredményes volt.

Elképesztő számokat produkált tehát az ötszörös aranylabdás portugál, és nem szeretné, ha egyhamar bárki is letaszítaná a trónról. Lionel Messinek ugyanakkor minden esélye megvan rá, hogy ezt megtegye: a friss világbajnok argentin 161 meccset játszott a kupasorozatban, és 129 góljával mindössze tizenegy a lemaradása Ronaldo mögött. Nem behozhatatlan tehát utóbbi előnye, amivel az al-Naszr csatára is tisztában van.

 

Borítókép: Cristiano Ronaldo a Bajnokok Ligája gólrekordere (Fotó: MTI/EPA/Rodrigo Jimenez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.