időjárás -1°C Adél 2023. január 29.
logo

Laidouni, Tokmac és Wingo is kimarad a Fradi kezdőjéből

Magyar Nemzet
2023.01.24. 17:41 2023.01.24. 18:09
Laidouni, Tokmac és Wingo is kimarad a Fradi kezdőjéből

Sztanyiszlav Csercseszov olyan összeállítában küldi pályára a Ferencvárost a ZTE elleni tavaszi szezonyítón, amilyenben talán még sohasem. Kimarad a kezdőtizenegyből Laidouni, Tokmac és Wingo is, Boli még a keretben sincs, kezd viszont Marquinhos és Mercier is. Három magyar van a csapatban, Dibusz mellett Botka és Vécsei, Sigér és Pászka kispados.

Dibusz – Botka, Knoester, Kovacevic, Civic – Besic, Vécsei – Zachariassen, Mercier, Traore – Marquinhos. Ebben az összeállításban lép pályára a Ferencváros a ZTE ellen a kedden 18.30-kor kezdődő tavaszi szezonnyitón, az NB I második fordulójából elhalasztott bajnoki mérkőzésen.

Dibusz kirobbanthatatlan, a védelem sem okoz meglepetést, hiszen Wingo és Botka között általában az dönt, hogy melyikük frissebb, esetleg az, hogy mi a taktika, még azt szűrhetik le elégedetten a fradisták, hogy ezek szerint Kovacevic és Civic is felépült. Védekező középpályásként még Esiti is számításba jön, s persze mindenekelőtt Aissa Laidouni. Sztanyiszlav Csercseszov majd biztosan elmondja, miért csak csere a tunéziai válogatott. Laidouni a spanyolországi edzőtábort már végigcsinálta a többiekkel, nincs róla hír, hogy sérüléssel bajlódna. Hetek óta forró téma az esetleges eladása, még ezzel lehet összefüggésben, hogy nem kezd.

Az nem meglepő, hogy Boli a keretben sincs benne, hiszen őt el akarja adni a Ferencváros. A távollétében várhatóan Marquinhos játszik majd középcsatárt, aki a hírek szerint a télen nagyon jó formába lendült. Kisebb meglepetés, hogy Mercier kezdő, igaz, ő a felkészülési meccseken jól játszott, az Augsburgnak két gólt is rúgott. A pozsonyi Slovantól a télen igazolt Myenty Abena kispados.

A ZTE–Ferencváros mérkőzés 18.30-kor kezdődik, az M4 Sport közvetíti.

Borítókép: Tokmac kihagyása meglepetés (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.