Luis Suárez mesterhármassal mutatkozott be új klubjában

Luis Suárez szebb bemutatkozásról nem is álmodhatott volna új csapatában. A brazil Gremio játékosaként egyből mesterhármast szerzett a Brazil Szuperkupában a Sao Luiz ellen 4-1-re megnyert meccsen. A parádés teljesítményhez csupán harmincnyolc percre volt szüksége.

Magyar Nemzet
2023. 01. 18. 9:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luis Suárez 2022 nyarán, 16 év után intett búcsút Európának, hiszen 2006-ban, 19 éves korában szerződtette a holland első osztályú Groningen. Egy év múlva lecsapott rá az Ajax, s attól kezdve nyitott könyv a pályafutása. Az Ajax, majd a Liverpool, a Barcelona, végül az Atlético Madrid színeiben is ontotta a gólokat, tavaly nyáron aztán hazaigazolt a nevelőegyesületéhez, az uruguayi Nacionalhoz.

Suárez úgy érezhette, még több van benne a levezetésnél. Többen tudni vélték, hogy Észak-Amerikában, az MLS-ben folytatja, de végül a brazil első osztályba tavaly visszajutott Gremióhoz igazolt. S tökéletesre sikeredett a bemutatkozása. A kissé kaotikus brazil bajnoki és kuparendszerben, a Brazil Szuperkupameccsnek titulált találkozón három gólt szerzett a Sao Luiz ellen 4-1-re megnyert meccsen, méghozzá mindhárom gólját az első félidőben rúgta.

– Nem is sikerülhetett volna jobban a debütálása. A szurkolók hisznek benne, ahogy mi is – méltatta Suárezt Renato Gaucho, a Gremio edzője. – Megmutatta, hogy miért jött. Gyorsan beilleszkedett, nagyon alázatos futballista. Nem követel előjogokat, alárendeli magát a csapatnak. 

Suárez 2013 óta először szerzett egy félidő alatt mesterhármast, akkor a Liverpoolban a Norwich City ellen volt hasonlóan eredményes. Pályafutása során ilyen jól sehol sem debütált.

Borítókép: Luis Suárez büszkén mutatja, hány gólt szerzett (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.