időjárás 17°C Janka , Zsanett 2023. május 30.
logo

Magyargyűlölő rigmusok miatt fújták le a meccset Romániában + videó

Magyar Nemzet
2023.01.29. 16:39 2023.01.29. 17:13
Magyargyűlölő rigmusok miatt fújták le a meccset Romániában + videó

A 26. percben végleg le kellett fújnia a játékvezetőnek a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FCU Craiova 1948 mérkőzését a román élvonal 23. fordulójában, mivel a vendégszurkolók többszöri figyelmeztetés után sem fejezték be a magyarellenes rigmusaik kiabálását. Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint tűrhetetlen és elfogadhatatlan, ahogyan a szélsőséges szurkolók gúnyt űznek a sportból.

A sepsiszentgyörgyi mérkőzést 0-0-s állásnál először a 23. percben szakította félbe Andrei Chivulete játékvezető a craiovai szurkolók magyargyűlölő bekiabálásai miatt, majd a hangosbemondó többszöri figyelmeztetése ellenére sem hagyták abba visszataszító viselkedésüket.

A két csapat játékosai ezután bevonultak az öltözőbe, a mérkőzés pedig tíz perc kényszerszünet után folytatódott, de az újrakezdés után sem szűntek meg a hasonló megnyilvánulások, így a meccset a 26. percben végleg lefújták, amire korábban még nem volt példa a román bajnokságban. Nézőtéri botrány miatt szakadt már félbe élvonalbeli mérkőzés, 2008-ban a Rapid–Steaua találkozót a játékvezető megdobálása miatt fújták le, gyűlölködő bekiabálások miatt azonban most először történt ilyen Romániában.

A craiovai szurkolók felháborító viselkedéséről Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere az alábbi videót osztotta meg: 

– Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, ahogyan a szélsőséges szurkolók gúnyt űznek a fociból és a sportból a minősíthetetlen magyargyűlölő viselkedésükkel. Ugyanakkor ma végre először meghozták a megfelelő döntést, ami azt gondolom, egy nagyon fontos és jó döntés: a bíró leállította a mérkőzést a magyarellenes megnyilvánulások miatt – fűzte hozzá Antal Árpád.

Az ügyben a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága dönt majd a játékvezető és a mérkőzés megfigyelője, Octavian Goga által készített jelentés alapján. Nagy valószínűséggel a Sepsi OSK zöld asztalnál 3-0-ra megnyeri a találkozót. Addig is Cristiano Bergodi, a Sepsi vezetőedzője meccs helyett edzést vezényelt a játékosainak.

A craiovai csapat ultrái évek óta a leginkább balhés táborok közé tartoznak Romániában, akik saját játékosaikat és vezetőiket is állandóan fenyegetik. Romániában most az terjed, hogy szándékosan provokálták ki a meccs lefújását és a klubjukra váró kemény büntetést, mert így akartak ártani csapatuk népszerűtlen tulajdonosának, Adrian Mititelunak.

Borítókép: Gyalázkodtak a craiovai szurkolók (Fotó: FCU Craiova)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.