időjárás 10°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Németh András 750 ezer euróért lett a Hamburg játékosa

Magyar Nemzet
2023.01.27. 10:41 2023.01.27. 14:24
Németh András 750 ezer euróért lett a Hamburg játékosa

A német labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Hamburg hivatalosan is megerősítette, hogy a klubhoz igazolt Németh András. A már a magyar felnőttválogatottban is bemutatkozott húszéves csatárért sajtóhírek szerint 750 ezer eurót fizet a német csapat, amely évek óta sikertelenül szeretne visszajutni a Bundesliga I-be.

Németh András már csütörtökön átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, pénteken pedig aláírta szerződését a Hamburgnál. Az anyai ágon dél-afrikai felmenőkkel rendelkező, húszéves magyar válogatott támadó itthon a Vasasban nevelkedett, s egészen fiatalon, csupán 14 évesen légiósnak állt. Több belga csapatban is megfordult, az elmúlt két évben a Genk első csapatát erősítette.

Németh András decemberben kegyvesztett lett, a tartalékcsapathoz száműzték, mert nem akarta meghosszabbítani a szerződését. Sajtóhírek szerint a válogatottban novemberben a Luxemburg elleni mérkőzésen góllal debütált támadóért 750 ezer eurót fizetett a patinás múltú német klub. Németh András 2026-ig szóló szerződést írt alá.

„András egy modern középcsatár, aki nemcsak kiváló befejező, hanem jól érti a játékot is. Már a nyáron kinéztük magunknak, és azt gondoltuk, hogy több aspektusban is remek potenciállal rendelkezik. A tárgyalások során lenyűgöző volt látni, hogy mennyire elkötelezett a HSV és a játékfelfogásunk iránt” – méltatta a magyar futballistát Jonas Boldt, a Hamburg sportigazgatója a klub hivatalos oldalán.

– Tetszik, ahogyan a HSV játszik, feltörekvő játékosokkal és domináns támadójátékkal. Ezek és a vezetőedzővel való beszélgetés együtt meggyőztek arról, hogy itt folytassam. Szeretnék ennek az egésznek a részese lenni, és alig várom, hogy a találkozzak a szurkolókkal az elképesztő stadionban – nyilatkozta Németh András.

A Hamburg 17 mérkőzés után 11 győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel a második helyen áll a német másodosztályban, két pontra az első helyezett Darmstadtól. A hatszoros német bajnok, BEK- és KEK-győztes, patinás klub a 2018-as kiesése óta az ötödik idényét tölti a második vonalban, s nagyon szeretne már visszakerülni a Bundesliga I-be.

Borítókép: Németh András a 20-as mezt kapja a Hamburgban (Forrás: Twitter)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.