Újabb sztáredző válhat szabaddá a nyáron, ami sok kérdést felvet

Angliában arról írnak, hogy Antonio Conte az idény végén távozhat a Tottenham éléről, így Diego Simeone mellett újabb sztáredző és persze kispad válhat szabaddá a nyáron. A találgatások már most szárnyra kaptak a jövőről, beindulhat az edzőkeringő a nemzetközi futballban.

Magyar Nemzet
2023. 01. 17. 8:01
Antonio Conte
Tottenham Hotspur's Italian head coach Antonio Conte gestures during the UEFA Champions League, group D, first leg football match between Sporting Lisbon and Tottenham Hotspur at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on September 13, 2022. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP) Fotó: AFP/PATRICIA DE MELO MOREIRA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tottenham hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett a londoni rivális Arsenal ellen a Premier League legutóbbi fordulójában, ráadásul idén a másik hazai bajnokiját is elveszítette az Aston Villa ellen. Összességében sem ott tart a klub, ahol szeretne, jelenleg az ötödik helyen áll a bajnokságban, és öt pont a hátránya a BL-indulást érő helyezések mögött. Mindez Antonio Conte jövőjére is hatással lehet.

Angliai sajtóhírek szerint Conte szerződése ugyan az idény végén lejár, de a Tottenham számára van egy opció, amellyel újabb egy évvel meghosszabbíthatja azt. Ugyanakkor jó esély van rá, hogy ez az opció nem lép életbe, és az olasz sztáredző elhagyja a csapatot a nyáron. A hírek szerint a válást egyébként nem is a klub, hanem Conte kezdeményezheti, mert nem érzi úgy, hogy valóra tudja váltani a terveit.

Conte 2021 novemberében lett a Tottenham edzője, s azóta 63 meccsen irányított, amelyekből 35-öt megnyert, 10 döntetlennel végződött, 18-nak pedig vereség lett a vége. A probléma, hogy az eredmények nem javulnak látványosan az idő előrehaladtával.

Erősíti a Conte távozásáról szóló pletykát, hogy a Tottenham korábbi sikeredzője, Mauricio Pochettino jelenleg csapat nélkül tengődik, és a szurkolók szívesen látnák újra őt az együttes élén.

A nemzetközi futball nyári edzőkeringőjének másik fontos szereplője Diego Simeone lehet, aki hosszú idő után elhagyhatja az Atlético Madridot. Ha pedig több sztárcsapat kispadja is megüresedik és több sztáredző is szabaddá válik, izgalmas nyár következhet.

Borítókép: Antonio Conte a Tottenham edzőjeként (Fotó: AFP/Patricia De Melo Moreira)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.