Ez hatalmas pofon volt az éjjel, a mágikus magyar adta Dublinban + videó

Szombat éjszakába nyúlóan zajlott és jóval éjfél után ért véget Dublinban a kevert harcművészetek sportágában, az MMA-ban az egyik legnagyobb szervezet, a Bellator idei első rendezvénye. A 13 ezer fős befogadóképességű 3Arena elnevezésű sportcsarnokban félelmetes hangulat uralkodott, és a tömeg egy magyar harcos győzelme után is tombolhatott. Ifjabb Növényi Norbert – akinek édesapja olimpiai bajnok birkózónk, az 1980-as, moszkvai ötkarikás játékok aranyérmese – gyorsan elintézte az ellenfelét.

Magyar Nemzet
2023. 02. 26. 6:35
null
Fotó: Lucas Noonan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Londonban élő, öt küzdelem után veretlen mérleggel rendelkező középsúlyú ifjabb Növényi a 2021 októberében edzésen elszenvedett súlyos sérüléséből, térdszalagszakadásból felépülve egy észt születésű angol ketrecharcossal került szembe. A Bellator 291-en az este során a tizedik mérkőzésen a 23 éves Növényi ellenfele a 38 éves, ijesztő kinézetű Andy Manzolo volt, akinek a beceneve Predator (Ragadozó – 26 győzelem, 10 vereség). Honfitársunk azonban egyáltalán nem ijedt meg tőle. A Magic Norbi becenévre hallgató 84 kilós bunyósnak alig több mint három percre volt szüksége ahhoz, hogy elkönyvelhesse profi pályafutása hatodik győzelmét. A mérkőzésvezető az első menetben, 3:12 perc után állította meg a küzdelmet. Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó fia több tiszta ütést mért riválisára, s technikai KO-val győzött. Majd kis show-műsort rittyentve, táncolva szórakoztatta a közönséget.

Borítókép: Ifjabb Növényi Norbert itt már ünnepel (Forrás: Facebook/Virgin Media Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.