időjárás 7°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Flóra hálás Szoboszlai Dominiknek és reményteljesen várja a műtétet

Novák Miklós
2023.02.07. 18:37 2023.02.07. 18:44
Flóra hálás Szoboszlai Dominiknek és reményteljesen várja a műtétet

Nemes ügy mellé állva megmozdult a magyar sportélet. A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága támogatásával Bajnokok a bajnokokért elnevezésű jótékonysági aukció indul, amelynek kedvezményezettje a WonderFlora & CMT Alapítvány. A szervezetet a korábbi vízilabdázó, Drávucz Rita alapította 2020-ban, aki minden követ megmozgat, hogy segítsen a kislánya, Flóra gyógyulása érdekében, és ráirányítsa a figyelmet a sorstársaira. Az akcióhoz a magyar sport számos kiválósága – így például Szoboszlai Dominik, Schäfer András, Kopasz Bálint, Kapás Boglárka, Szabó Gabriella – csatlakozott egy-egy relikvia felajánlásával, amiért Flóra és Rita természetesen nagyon hálás.

– Flóra tudja, hogy kicsoda Szoboszlai Dominik. Általánosságban véve nagyon tájékozott, a legtöbb felajánlóról hallott már, van, akit személyesen is ismer közülük. És természetesen nagyon boldog – mondta az érdeklődésünkre a korábbi olimpiai negyedik helyezett vízilabdázó, Drávucz Rita.

Miként már megírtuk, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága támogatásával Bajnokok a bajnokokért elnevezésű jótékonysági aukció indul, amelynek kedvezményezettje a WonderFlora & CMT Alapítvány. A szervezetet Drávucz Rita alapította, hogy a kislányával átélt kihívásokat, hasznos tapasztalatokat megosszák, bővítsék, s ráirányítsák a figyelmet a hozzá hasonlóan Charcot-Marie-Tooth-betegséggel érintettekre. Céljaik között szerepel az I. Nemzetközi Interdiszciplináris Neuromuszkuláris Konferencia megrendezése idén tavasszal, amely a CMT-vel, az SMA-val és a DMD-vel foglalkozó szakemberek, valamint az érintett családok tájékoztatását segítené elő nemzetközi és hazai egészségügyi szakemberek bevonásával. Továbbá az aukcióból befolyt összeg segítheti Flóra korrekciós műtétének mielőbbi megvalósulását is.

Az aukcióhoz a magyar sportélet számos korábbi és jelenlegi kiválósága csatlakozott egy-egy becses relikvia felajánlásával. Szoboszlai Dominik azt a mezét kínálja árverésre, amelyet a Real Madrid elleni győztes Bajnokok Ligája-mérkőzésen viselt. Ennek érdekében személyesen Schmidt Ádám államtitkár járt közben. 

Szintén egy-egy korábbi mezt ajánlott fel Schäfer András, az Union Berlin magyar válogatott labdarúgója, Lőw Zsolt, a Chelsea korábbi másodedzője, továbbá több kézilabdázó (Mikler Roland, Ligetvári Patrik, sőt a Veszprém dán világbajnoka, Rasmus Lauge is), s számos olimpiai és paralimpiai kiválóság, mint például Kopasz Bálint, Szabó Gabriella. Kapás Boglárka, Ekler Luca is árverésre bocsát egy-egy értékes relikviát.

A teljes lista megtekinthető az esemény honlapján, ahol február 14-től licitálni is lehet.

– Flórának egy speciális ortopédiai műtétre, a bokája stabilizációjára lenne szüksége, amit Amerikában végeznének el. A beavatkozásnak egyelőre nincs időpontja, először az ehhez szükséges összeget kellene összegyűjteni, ami durván egy családi ház árának felel meg. Ha megkérdezik a kislányomtól, hogy mit szeretne, akkor rendre azt feleli, Amerika az álma. Ez az aukció tényleg egy csapat odaadó munkájának gyümölcse, köszönet mindenkiknek, aki hozzájárult a megvalósulásához – tette hozzá Drávucz Rita.

A korábbi kiváló vízilabdázó videón is beszélt a családi küldetésről.

Borítókép: Drávucz Rita és a kislánya, Flóra (Fotó: Bach Máté)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.