Hét percen keresztül nem dobott gólt, kikapott a Veszprém Magdeburgban

Nem tudta megőrizni a második helyét a Telekom Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában, miután 32-25-re kikapott a Magdeburg ellen. Momir Ilics csapata a harmadik helyre szorult a csoportjában.

Magyar Nemzet
2023. 02. 16. 22:19
SC Magdeburg - Telekom Veszprem
HANDBALL-SPORTS-CHAMPIONSLEAGUE-CL-SCM Fotó: Eroll Popova Forrás: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában a Magdeburg és a Telekom Veszprém találkozója volt a játéknap rangadója. A német bajnok a harmadik, a magyar ezüstérmes a második helyen várt a fordulót: a Veszprém abban az esetben őrizhette meg a második helyét, amennyiben legalább egy pontot szerzett volna a a két kulcsjátékosát, Magnussont és Saugstrupot nélkülöző Magdeburg otthonában.

Ehhez képest hét perc kellett ahhoz, hogy a Veszprém megszerezze az első gólját a mérkőzésén, a csapatkapitány, Rasmus Lauge szerezte, ahogy a másodikat is. A Veszprém folyamatosan futott az eredmény után, a hazaiaknál Kristjansson, Bergendahl és Smits remek napot fogott ki, a kapus, Nikola Portner nyolc védéssel zárta a félidőt. Azt a harminc percet, amelyben folyamatosan futott az eredmény után a Veszprém. Andreas Nilsson, Rasmus Lauge és Manuel Strlek volt a bakonyiak legjobbja. A félidő hajrájában a héten betegséggel küszködő kapus, Rodrigo Corrales is hozzátette a magáét a feltámadáshoz. Négygólos hátrányból jött vissza a Veszprém mínusz egyre a szünetig. A 16-15-ös hazai vezetés a Veszprémre nézve volt hízelgő.

Kay Smits kínai figura után szerzett gólja nem volt csúnya:

A második félidő elején Vajlupau hetesből egyenlített, 0-0-nál volt legutóbb döntetlen az állás. Fej fej mellett haladtak a csapatok. 20-19-nél lépett egy nagyobbat a győzelem felé a Magdeburg, 22-19-nél kért időt Momir Ilics, a veszprémiek edzője. És nem sikerült megállítani a zuhanást, a döntetlen állásról egy 6-1-es sorozattal lépett el a Magdeburg. Úgy tűnt, 25-20-nál eldől a meccs, Ilics újra időt kért, csapata átállt a két beállós játékra, Pechmalbec és Nilsson is bent volt támadásban. A szépítéssel nem volt gond, de a következő német támadásnál Pechmalbec piros lapot kapott. Szűkültek Ilics lehetőségei. Bő tíz perccel a vége előtt 6 góllal vezetett a Magdeburg. Kezdett elúszni a hajó.

Az első félidő utolsó öt, és a második félidő első öt percében játszott jól a Veszprém, és ez kevés volt ahhoz, hogy rangadót nyerjen a Bundesliga bajnoka ellen. 32-25-ös győzelmével a Magdeburg az A csoport második helyére lépett, letaszítva onnan a magyar ezüstérmest.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: Magdeburg–Telekom Veszprém 32-25 (16-15). 

Borítókép: Gyakran csak nézték a veszprémiek a magdeburgi játékosokat (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.