Mikler bravúrjaival fordított a Szeged a négyszeres BL-győztes ellen

A dán Aalborg elleni múlt heti vereség után hazai pályán, a négyszeres BL-győztes Kiel ellen folytatta a szereplését az OTP Bank Pick Szeged a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. A tavalyelőtti csarnokavató után Juan Carlos Pastor csapata idén is legyőzte a Kielt, háromgólos hátrányból fordítva 36-33-ra nyert, és feljött az ötödik helyre a B csoportban, a Kiel a negyedik.

Magyar Nemzet
2023. 02. 16. 20:32
null
20230216 Szeged Kiel kézilabda Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szegedből Bodó Richárd és Matej Gaber bokasérülés miatt hiányzott, Niklas Ekberg és Rune Dahnmke volt a Kiel legkomolyabb hiányzója a két csapat BL-csoportmeccsén. A négyszeres BL-győztes német csapat 2021. december 9-én járt legutóbb Szegeden, a Pick Aréna nyitó mérkőzésén 30-26-os vereséget szenvedett.

A játéknap előtt a Szeged a hatodik, a Kiel a harmadik helyen állt a B csoportban.

Frimmel lövését védte Landin. Sagosen dobta a meccs első gólját a második perc végén. Bánhidi egyenlített, majd Mackovsek lerohanásával a vezetést is átvette a hazai csapat. Pekeler okos góllal egyenlített. Majd Bánhidi, miután egy percen belül kétszer fogta meg a kelleténél nagyobb rössel Miha Zarabecet, leült két percre.

Sostaric nagyon bevarrta a szélről Landinnak:

A magyar válogatott balátlövője, Szita Zoltán idegesen, két belemenéssel kezdett.

7-10-nél kapust cserélt a Szeged: a védés nélkül kezdő Alilovics helyére Mikler érkezett. A válogatott kapus bravúrral szállt be, azonnal feljött mínusz egyre a Szeged. Sőt, akár az ikszért is támadhatott volna, de eladta a labdát. Azonnal visszaállt a háromgólos különbség, sőt, Pekeler lerohanása után már négy volt közte. A félidő végül háromgólos német előnnyel zárult.

Pastor nem volt elégedett a látottakkal az első félidőben. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Mindent elmondott a Szeged támadó játékáról, hogy összesen hat percet játszhatott emberelőnyben, de ezalatt csak egy gólt szerzett. A Kiel minden szempontból sokkal hatékonyabb, tudatosabb volt.  

A második félidőben egy villámgyors 3-0-s szériával feljött 20-19-re a Szeged, a Kiel támadásánál Bánhidi két percet kapott, a másodikat. Mackovsek labdaszerzés után kiegyenlített. Váratlanul visszajött a meccsbe a Szeged. Sőt, a 41. percben a vezetésért támadhatott a magyar bajnok, de Blonz a szélről kapufát lőtt. Sagosen, a padról pihenés után beszálló norvég viszont a kapuba. A Kiel mozdult el 22-ről. Rosta egyenlített.

Szita és Garciandia átlövésgóljai tartották a lelket a Szegedben, amely végig ott lihegett a Kiel nyakán, de a vezetést nem tudta átvenni. 28-28-nál volt meg erre a lehetősége, és Bánhidi élt az eséllyel.

Bő tíz perccel a vége előtt kért időt Filip Jícha, a Kiel edzője. Mikler újabb bravúrja után Garciandia góljával már kettővel ment a Szeged. Mikler lehúzta a rolót. Sőt, Bombac szólójával már három volt közte, négy és fél perccel a vége előtt. Ebből kettőt emberelőnyben játszott a magyar bajnok. Bánhidi harmadik két perce után végképp kiszállt a meccsből, bő másfél perccel a vége előtt 35-33-nál a Szeged a győzelemért támadhatott. De Rosta a kapusba lőtt, a másik oldalon Mikler újabb ziccervédésével maradt a kétgólos magyar előny, ezt fejelte meg a végén Rosta, az ötödik góljával alakította ki a 36-33-as végeredményt. Mikler 13 védéssel járult hozzá a fordításhoz.

Győzelmével a Szeged fellépett a B csoport ötödik helyére, két fordulóval a vége előtt a Kiel a negyedik.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: OTP Bank Pick Szeged–THV Kiel 36-33 (14-17) . 

Borítókép: Garciandiával nem tudtak mit kezdeni a németek (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.