Magyar Kupa: szabályos kezezés után jöttek a tizenegyesek

Akárcsak a Puskás Akadémia és az Újpest 2018-as döntőjében, csütörtök este a két csapat idei Magyar Kupa-nyolcaddöntőjében is tizenegyespárbaj döntött, de ezúttal nem a lila-fehérek, hanem a felcsútiak javára.

Magyar Nemzet
2023. 02. 09. 21:44
Újpest Puskás Akadémia Magyar Kupa
Felcsút, 2023. február 9. A felcsúti Alberto Levi Jonathan (b2) és Karlo Bartolec (j), valamint az újpesti Branko Pauljevic (b) és Katona Mátyás (j2) a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntõjében játszott Puskás Akadémia FC - Újpest FC mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. február 9-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Magyar Kupa utolsó nyolcaddöntőjét az Újpest és a Puskás Akadémia vívta egymás ellen a felcsúti Pancho Arénában. Az már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy a legjobb nyolc mezőnyét hét élvonalbeli csapat és az NB II-es Budafok alkotja majd a sorozatban.

Puskás Akadémia Újpest Magyar Kupa
2018-ban a Magyar Kupa döntőjében, idén már a legjobb tizenhat között csapott össze az Újpest és a Puskás Akadémia. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Mindkét csapat óvatos futballal rukkolt elő a mérkőzésen, hamar érezni lehetett, hogy nem gólzáport követően dől majd el a továbbjutás sorsa.

Az első félidőben a hazaiak, a másodikban a vendégek előtt adódott több lehetőség, de összességében azt kapták a csapatok, amit megérdemeltek: 0-0 után jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban az újpestiek Spandler Csaba kezezése miatt reklamáltak büntetőt, azonban Bogár Gergő játékvezető tizenegyes helyett sárga lapot ítélt a újpesti vezetőedző, Milos Kruscsics kárára.

A Magyar Kupában nincs VAR, de nem ezen múlt a döntés: Spandler keze már a földön volt, azon támaszkodott, amikor rápattant a labda, ez pedig természetes testhelyzetnek minősül, azaz nem szabálytalan.

A ráadásra egyébként fordult a kocka: a két tizenöt perces szakasz közül az elsőben az Újpest, a másodikban a Puskás Akadémia játszott veszélyesebben, de gól ekkor sem született.

Így, akárcsak a két csapat 2018-as MK-döntőjében, ezúttal is a tizenegyespárbajra maradt a döntés. Markek Tamás, a felcsútiak kapusa pályafutása során egyetlen tizenegyest sem hárított még, most viszont megtette: a hatodik párban Fernand Gouré lövését védte, s mivel Batik Bence ezúttal nem rontott, a Puskás Akadémia jutott tovább.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Puskás Akadémia–Újpest 0-0, 11-esekkel 5-4

Korábbi eredmények
MTK–Mezőkövesd 0-2
Vasas–Honvéd 2-0
Monor–Paks 1-5
Békéscsaba–ZTE 0-2
Iváncsa–Budafok 1-2
ESMTK–Kisvárda 0-1 (hosszabbítás után)
Győr–Debrecen 1-2 (hosszabbítás után)

A negyeddöntők párosítása
Mezőkövesd–ZTE
DVSC–Puskás Akadémia
Paks–Vasas
Budafok–Kisvárda

(Az előzetes menetrend alapján a negyeddöntőket március 1-jén játsszák, a továbbjutás egy meccsen dől el.)

Borítókép: Nagy volt a csata a pályán (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.