Mbappé hibát hibára halmozott, majd megsérült

A Paris Saint-Germain szerda este 3-1-re legyőzte a Montpellier-t, és a Lens botlásának köszönhetően növelte előnyét a Ligue 1 tabellájának élén. Mégsem tökéletes a párizsiak hangulata, a találkozón ugyanis megsérült az előtte nagyot bakizó Kylian Mbappé, ami különösen a közelgő tavaszi BL-rajt miatt aggasztó a PSG számára.

Magyar Nemzet
2023. 02. 02. 8:03
Kylian Mbappé sérülés
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe lies on the ground after getting injured during the French L1 football match between Montpellier Herault SC and Paris Saint-Germain (PSG) at Stade de la Mosson in Montpellier, southern France on February 1, 2023. (Photo by Sylvain THOMAS / AFP) Fotó: Sylvain THOMAS / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia bajnoki cím megszerzése a katari tulajdonosok megérkezése óta alapelvárás a Paris Saint-Germain számára. A PSG a Ligue hét közi fordulójában lépett egyet az aranyérem felé, viszont a Bajnokok Ligája tavaszi rajtja miatt aggódhatnak Párizsban. Kylian Mbappé ugyanis megsérült a Montpellier elleni bajnokin.

Kylian Mbappé Leo Leroy
Mbappé a sérülés előtt sem játszott jól (Fotó: AFP/Sylvain Thomas)

Mbappé csak huszonegy percet töltött a pályán, de ebben az időszakban óriási hibákat követett el. A Sergio Ramos által kiharcolt büntetőt kétszer is kihagyta – a tizenegyest a túl korán a büntetőterületre rohanó Montpellier-játékosok miatt megismételtette a játékvezető –, majd a kipattanóból is csúnyán az üres kapu fölé lőtt.

A PSG-nek a támadó hibái végül nem kerültek sokba, a csapat Fabián Ruiz, Lionel Messi és a tizenhat éves Warren Zaire-Emery góljával 3-1-re nyert. Ráadásul a forduló előtt második helyezett Lens hazai pályán 1-0-ra kikapott a Nice-től, így a párizsiak előnye már öt pont az új üldöző, a Marseille előtt.

Mbappé sérülése miatt annál inkább aggódhatnak a PSG-nél. A francia sztárcsapat számára ugyanis kevesebb mint két hét múlva, február 14-én már a Bayern München elleni rangadóval folytatódik a Bajnokok Ligája.

A Ligue 1-ben aligha érzi meg a PSG, ha néhány hétig nélkülöznie kell Mbappét, a klubvezetés azonban a szinte természetesnek vett bajnoki cím helyett már régóta elsősorban a Bajnokok Ligája-győzelemre vágyik, mindeddig hiába.

Christophe Galtier, a PSG vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy sem Mbappé, sem a később szintén lecserélt Sergio Ramos sérülése nem súlyos, ugyanakkor azt elismerte, hogy a térdhajlatán eltalált Mbappé esetében még nem tudják, pontosan mi a probléma.

Ligue 1, 21. forduló

Montpellier–PSG 1-3
Lens–Nice 0-1
Nantes–Marseille 0-2

Az élcsoport: 1. PSG 51 pont, 2. Marseille 46, 3. Lens 45.

Borítókép: sérülése miatt aggódhatnak Párizsban (Fotó: AFP/Sylvain Thomas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.