időjárás 7°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

A Chelsea csúnyán kibabrált a PSG-vel és az egyik saját játékosával

Magyar Nemzet
2023.02.01. 12:58 2023.02.01. 14:47
A Chelsea csúnyán kibabrált a PSG-vel és az egyik saját játékosával

A kedden éjfélkor lezárult átigazolási időszak talán legnagyobb vesztese a marokkói válogatott Hakim Zijes lett, aki már az orvosi vizsgálaton volt a Paris Saint-Germain-nél, de kiderült, kölcsönadó klubja, a Chelsea háromszor is rossz dokumentumokat küldött Párizsba, és a PSG emiatt kifutott a határidőből.

Enzo Fernandez, Jorginho, Joao Cancelo, Keylor Navas, Marcel Sabitzer – csak sorjáztak a nagy nevek a nemzetközi átigazolási időszak utolsó napjaiban, ők valamennyien a periódus nyertesei közé tartoznak. Ott lehetne a marokkói válogatott Hakim Zijes is, aki eddig a Chelsea kötelékébe tartozott, ám mint a Magyar Nemzet is megírta, a londoni klub az egész idényt nézve rekordösszeget költött új játékosokra, ennek a nagy részét éppen a télen, így szabaddá kellett tennie néhány helyet a keretében.

 

Kész tényként kezelte a sajtó, hogy Hakim Zijes fél évre a Paris Saint-Germain szélsője lesz, sőt, ő maga és a francia klub is így tudta. Akadt kérője bőven, az AC Milan, az AS Roma és az RB Leipzig is komolyan érdeklődött iránta, ő azonban a PSG-ben látta a saját jövőjét. A két klub megállapodott egymással, a franciák dűlőre jutottak a játékossal is, aki kedden megjelent Párizsban az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton – ám egy elképesztő hiba miatt úgy néz ki, kútba esik az üzlet.

A téli átigazolási ablak kedden éjfélkor bezárult, a kluboknak addig volt lehetőségük regisztrálni és véglegesíteni minden új szerződést. A PSG ezt nem tudta megtenni, ugyanis a hírek szerint a Chelsea háromszor is rossz dokumentumokat küldött el neki, azaz a határidő lejárt anélkül, hogy a szerződést bejegyezték és érvényesítették volna.

 

A Paris Saint-Germain szerdán reggel fellebbezést nyújtott be a Francia Labdarúgó-szövetséghez tartozó illetékes felügyeleti szervezethez, ám sok reményt nem fűzhet hozzá, mert ez a testület híres a szigoráról, és az ilyen malőröket magánügynek tekinti. A The Athleticnak a francia klubhoz közel álló forrása nemes egyszerűséggel így jellemezte a helyzetet: A kategóriás káosz. Ha a várható döntés születik, akkor Hakim Zijes az átigazolási időszak talán legnagyobb vesztese lesz, hiszen maradnia kell a Chelsea-nél, ahol aligha számíthat sok játékpercre a számos új szerzemény miatt, és a következő fél év pályafutásának könnyen elvesztegetett szakasza lehet.

FRISSÍTÉS Melissa Reddy, a Sky Sports újságírója újabb részletekkel jelenetkezett a 29 éves Hakim Zijes átigazolási ügyében. Reddy szerint a PSG panaszt nyújtott be az LFP-nél, ugyanis állításuk szerint a Chelsea először téves dokumentumokat küldött át a párizsi klub részére, majd miután jelezték a problémát, kétszer is elküldték nekik a helyes dokumentumokat aláírás nélkül. Mire megjött az aláírt verzió, az átigazolási határidő lejárt. Az LFP szerda délelőtt megtárgyalta az ügyet, ám elutasították a PSG fellebbezését, így hiába esett át az orvosi vizsgálaton a marokkói válogatott játékos, az évad második felét is a Chelsea-ben fogja tölteni.

Borítókép: Hakim Zijes bizonyos szempontból két szék között a pad alá eshet (Fotó: AFP/Jonathan Nackstrand)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.