Nem a kiállított Otávio, hanem a gólszerző Lukaku magyarázkodik

A második félidőben a Porto vezetést szerezhetett volna, ha Onana, az Internazionale kapusa nem véd kiválóan, aztán Otávio kiállítása mindent megváltoztatott, az olasz csapat a hajrában Lukaku góljával kicsikarta az 1-0-s győzelmet a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Lukaku a meccs után még mentegette magát, mondván, nem önző.

Magyar Nemzet
2023. 02. 23. 8:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Internazionale–Porto Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt José Mourinho volt a legnagyobb sztár. Érthetően, a portugál mester, a „Specieal One” egykoron mindkét csapatot Bajnokok Ligája-győzelemre vezette, amiről a szurkolók nem feledkeztek meg.

A két jelenlegi edző, Simone Inzaghi (Internazionale) és  Sérgio Conceicao (Porto) is jól ismerti egymást, hiszen az 1999–2000-es, valamint a 2003–2004-es idényben együtt futballoztak a Lazióban. Sőt Conceicao 2001 és 2003 között az Inter játékosa volt.  

– Üdvözöltük és megöleltük egymást a meccs előtt, majd mindketten a saját csapatunkra koncentráltunk – Simone Inzaghi e szavakkal is érzékeltette, hogy szerda este nem a közös emlékek felelevenítése volt az elsődleges.

Az első félidőben talán az Internek volt a több helyzete, a második első felében viszont a Porto egyértelműen átvette az irányítást, a hazaiak Onana kapusnak köszönhetik, hogy megúszták gól nélkül. A 78. percben aztán Otávio kiállítása mindent megváltoztatott. A Porto portugál válogatott játékosa fegyelmezetlenség miatt kapott piros lapot. A második sárgája előtt is indokolatlan volt a kemény belépő, az elsőt pedig szövegelés miatt kapta. Most aztán magyarázhatja a társaknak, hogy miért nem tudta tartani a száját.

 

A kiállítás után már fölénybe került az Internazionale és a 86. percben megszerezte a vezetést. Barella beadásából Lukaku előbb még a kapufára fejelte a labdát, ami a szerencséjére elé pattant, s a belga középcsatár másodszorra már nem hibázott.

Lukaku volt tehát a meccs hőse, igaz, volt olyan helyzet, amikor a társak számon kérhették rajta, hogy miért nem passzolt.

– A második gólt is szerettük volna megszerezni, de így is örülök, hogy győzelemmel sikerült kezdenünk a párharcot. Nehéz hónapokon mentem keresztül, de boldog vagyok, hogy már ismét a pályán lehetek, és segíthetek a csapatnak.

 

Nem vagyok önző, csupán a legjobbat akarom nyújtani a klubnak

 

– védekezett Romelu Lukaku a meccs után.

Segítek, pajtás! Pepe és Lautaro Martínez. Fotó: AFP

– Nehéz megmagyarázni a vereséget azok után, hiszen nagyon jól és bátran játszottunk. Volt két hatalmas ziccerünk, s nagy árat fizettünk, amiért azokat nem nem használtuk ki, ráadásul Onana nagyon jó napot fogott ki a kapuban. Az Internek csak a kiállítás után voltak komolyabb lehetőségei, addig mi irányítottuk a játékot. Reméljük, hogy a visszavágón a szurkolóink előtt ki tudjuk harcolni a továbbjutást – értékelt a Porto veterán, három nap múlva már a negyvenedik születésnapját ünneplő csapatkapitánya, Pepe.

 

Simone Inzaghi elégedett az egygólos előnnyel.

– Kiválóan játszottunk a fizikálisan nagy erős és technikás ellenféllel szemben. Sajnálom az első félidőt, mert több helyzetünk is volt. A fordulás után a Porto veszélyes kontratámadásokat vezetett, de Skriniar és Onana szenzációsan játszott. A cserék sokat lendítettek a játékunkon – nyilatkozott az Inter vezetőedzője.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, szerdai első mérkőzések:
RB Leipzig–Manchester City 1-1, gól: Gvardiol (70.), illetve Mahrez (27.)
Internazionale–Porto 1-0, gól: Lukaku (86.), kiállítva: Otavio (Porto, 78.)

Borítókép: Otávio nem érti, miért kapott piros lapot (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.