Sima ferencvárosi győzelem a Bajnokok Ligája rangadóján

Sokadszorra is az OSC vízilabdacsapata húzta a rövidebbet a Ferencvárossal szemben. Az újbudai gárda szerdán hazai medencében 16-12-re kapott ki a zöld-fehérektől a Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában.

Magyar Nemzet
2023. 02. 08. 21:13
POHL Zoltán
Budapest, 2023. január 17. A ferencvárosi Pohl Zoltán a férfi vízilabda országos bajnokság alapszakaszának 9. fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Genesys OSC Újbuda mérkõzésen a Komjádi uszodában 2023. január 17-én. A címvédõ Ferencváros 9-8-ra legyõzte az OSC-t. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem egészen két hónap alatt harmadik alkalommal is szembe találta magát egymással az OSC és az FTC: decemberben a Magyar Kupa döntőjében, januárban pedig a bajnokságban csaptak össze. Mindkét meccsből a Ferencváros jött ki jobban, szerdán viszont az újbudaiaknak volt fontosabb, hogy begyűjtsék a három pontot, mert a Bajnokok Ligája csoportkörének feléhez közeledve mindössze egy győzelemmel, a nem továbbjutó, ötödik helyen álltak, miközben a zöld-fehéreket a harmadik hely illette meg.

A gyakori randevúk okán a két vezetőedző, Varga Dániel és nem várt a másik csapatától nagy meglepetést, hiszen már-már úgy ismerik egymást, mint a tenyerüket. A nézőknek kezdetben a meccs képe sem okozhatott meglepetést: a szokásoknak megfelelően az FTC szerzett vezetést, az OSC egy ideig tartotta a lépést, majd több góllal elhúzott a Fradi. Jellemzően végül egy gól dönt a zöld-fehérek javára. Most nem ez volt a helyzet.

Ezúttal Vigvári Vendel nevéhez fűződött az első gól, majd a Lévai Márton helyett a házigazda kapuját védő Bisztritsányi Dávidnak köszönhette az OSC, hogy csak 3-2-re vezetett a Ferencváros – a kapus többek között ötméterest is védett.

A második negyedben azonban már ő sem tudta a hátán vinni az újbudai csapatot, amely az emberelőnyeivel nem tudott élni, és közben folyamatosan nyelte be a gólokat. Miközben az OSC csak egyet szerzett, az FTC hétszer is betalált, így a nagyszünetre hét gól lett az előnye (3-10). Ekkor pontszerzésben már nemigen lehetett reménykedni, ezért Varga Dániel arra biztatta a fiait, hogy az eredménnyel ne törődjenek, csapatként próbálják összekapni magukat.

De a folytatásban a forgatókönyv mit sem változott. Az OSC helyzetei a kapufán haltak el (köztük Manhercz Krisztián büntetődobása is), Fekete Gergő közben tovább növelte a vendégek előnyét. Majdnem tízpercnyi hazai gólcsendet követően Bundschuh Erik talált a hálóba, amire Pohl Zoltán harmadik góljával válaszolt. Röviddel később Sztilianosz Argiropulosz is megismételte ezt a teljesítményt, a görög káprázatos gólt szerzett. Az OSC vesszőfutása tovább folytatódott, Vigvári Vince ötméterese Szakonyi Dániel kezében kötött ki. Dala Döme aztán betalált, így a felek 13-5-nél fordultak a zárófelvonásra.

Varga Dániel együttese aztán több gólt szerzett az utolsó negyedben (7), mint az első háromban összesen (5), de ezzel sokra nem ment, csak kozmetikázni tudta az eredményt. A Ferencváros ezt a rangadót is megnyerte, 16-12-re, így továbbra is őrzi a harmadik helyét a B csoportban. Az OSC maradt ötödik.

– Fél negyeden át tudtuk tartani a Ferencváros tempóját, utána elkerülhető gólokat kaptunk, ami megtörte a lendületünket – idézi a Nemzeti Sport az újbudaiak vezetőedzőjét, Varga Dánielt. – A harmadik negyed közepén sikerült felocsúdnunk a sokkból, a folytatásban már elsősorban a saját játékunkat igyekeztünk építeni – hogy mennyire sikerült, arra a következő mérkőzések adnak választ.

Varga Zsolt három játékrészen keresztül azt látta a csapatától, amit szeretett volna.

– Azt kértem a srácoktól, hogy négy negyeden át jó ritmusban játsszanak, és sokáig elégedett is voltam a látottakkal, de a végén levettük a lábunkat a gázpedálról, miközben az OSC már felszabadultan játszott. Ekkora különbségnél ez is benne van a pakliban, örülök, hogy ezúttal fölényesen győztünk, ez a siker nagy lökést adhat a folytatásra – bizakodott az FTC sikeredzője.

Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló: 
OSC–FTC 12-16 (2-3, 1-7, 2-3, 7-3)
gólszerzők: Bundschuh, Dala, Salamon, Tóth 2-2, Burián, Manhercz, Csacsovszky, Angyal 1-1, ill. Pohl 4, Argiropulosz, Fekete 3-3, Vigvári Ve., Jansik 2-2, Varga, Damonte 1-1

Az állás: 1. Brescia 18 pont, 2. Novi Beograd 16, 3. FTC 15, 4. Jug 11, 5. OSC 6, Spandau 5, 7. Marseille 4, 8. Sabadell 4. 

Borítókép: Pohl Zoltán négy gólt dobott Újbudán (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.