Vajdasági teniszező ellen tért vissza a US Open-bajnok

Győzelemmel tért vissza sérülése után a US Open-bajnok. Carlos Alcaraz, aki az Australian Openen tehetetlenül nézte, ahogy elveszíti a világelsőségét, Buenos Airesben három játszmában nyert a vajdasági Györe László ellen.

Magyar Nemzet
2023. 02. 16. 8:33
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz tenisz Buenos Aires 2023 Fotó: Getty Images/Marcelo Endelli
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz 2022-ben sorra döntötte meg a rekordokat, s a US Open-győzelmével első tinédzserként állhatott a férfi teniszezők világranglistájának élére. A tizenkilenc éves spanyol játékos éve azonban rosszul zárult: sérülése miatt lemaradt az évzáró világbajnokságról, a Davis-kupa spanyolországi végjátékáról és a 2023-as év első Grand Slam-tornája, az Australian Open alatt is tehetetlenül figyelte, ahogy Novak Djokovics visszaveszi tőle az éllovas pozíciót a ranglistán.

Alcaraz magyar idő szerint csütörtök hajnalban tért vissza a pályára, a Buenos Airesben zajló ATP 250-es, salakpályás versenyen a vajdasági Györe László volt az ellenfele. A spanyol nem hengerelt, de három játszmában továbbjutott.

– Nagyszerű érzés, hogy végre megvan az első győzelmem 2023-ban. Sok idő telt el verseny nélkül, meccsek nélkül, csak a felépüléssel – mondta Alcaraz, aki köszönetet mondott a fantasztikus hangulatot teremtő szurkolóknak is.

Nyilvánvalóan bravúr lett volna, ha Györe nyer, ugyanakkor sérülés után sosem egyszerű a visszatérés. Talán ezért is választotta Alcaraz a kisebb presztízsű argentínai versenyt a szintén e héten zajló rotterdami ATP 500-as torna helyett. Hollandiában a hosszabb kihagyása után továbbra is szenvedő olimpiai bajnok, Alexander Zverev szerda késő este a világranglistán mindössze 61. helyen álló Tallon Griekspoortól kapott ki. 

Borítókép: Alcaraz győzelemmel tért vissza a pályára (Fotó: Getty Images/Marcelo Endelli)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.