Alcaraz leborul a különleges engedélyre váró Djokovics előtt

Közeleg az amerikai keménypályás idény rajtja, március hatodikán kezdődik a hagyományos Indian Wells-i tenisztorna. Az Australian Openen győztes Novak Djokovics még nem mondott le arról, hogy ott lehet a versenyen. Addig is be kell érnie Carlos Alcaraz dicséretével, aki istenként tiszteli őt, de persze egyúttal visszavenné tőle az első helyet a világranglistán.

Magyar Nemzet
2023. 02. 15. 10:15
Carlos Alcaraz Bázelben nyert újra mérkőzést
Carlos Alcaraz Bázelben nyert újra mérkőzést Forrás: ATP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Novaknak külön engedélyt kell kapnia, tekintettel arra, hogy az USA még mindig nem engedi be az országba a be nem oltott embereket, ami egyszerűen hihetetlen, mert az egész világ nyitott, és a világ minden táján sporteseményeket rendeznek beoltott és beoltatlan sportolókkal. A döntés sajnos nem a mi kezünkben van. Még van néhány nap, hogy eldőljön a kérdés, reméljük, pozitív eredmény születik – nyilatkozta a minap egyszerre reménykedve és lemondóan Djordje, Novak Djokovics bátyja, aki korábban maga is teniszezett, egyben a testvére menedzsere.

Maga a teniszsztár még Ausztráliában így fogalmazott: – Tisztában vannak a helyzetemmel. Remélem, játszhatok Amerikában, de ha nem, hát nem.

Már csupán két és fél hét van hátra a rajtig, tehát sokáig nem lehet húzni a dolgot. Miként beszámoltunk róla, két körülmény van, amiért egyáltalán szóba jöhet Djokovics szereplése. Egyrészt az amerikai kongresszus már az oltási kötelezettség eltörlése mellett szavazott, de ezt a szenátus még nem szentesítette. Másrészt Tommy Haas, az Indian Wells-it torna igazgatója maga nyilatkozta: szégyen, hogy a világelső nem szerepelhet a versenyen.

Itt tartunk, Djokovics tehát a különleges amerikai elbánásban bízhat, ami, lássuk be, nem sok. Még ha talán Ukrajnából érkezne, de szerbként nincs túl sok esélye. Így egyelőre csak az biztos, hogy Djokovics legközelebb február 27-től Dubajban indul versenyen.

Alcaraz: Djokovics olyan, mint egy isten

Djokovics persze addig is elkerülhetetlenül szerepel a hírekben. Most éppen Carlos Alcaraz dicséretét zsebelheti be. A 19 éves spanyol tavaly megnyerte a US Opent, a világranglista élére állt, majd sérülés miatt kihagyta az Australian Opent. E héten Buenos Airesben tér vissza, s a torna előtt Djokovicsot méltatta.

– Nincsenek gyengeségei. Minden ütése csodálatos. Miként a fizikai és mentális állapota is csodálatos. Olyan, mint egy isten, lenyűgöző, hogy az évek során ugyanazon a szinten képes játszani, és a csúcson marad. Ez hihetetlenül nehéz feladat, amiért csodálom őt – méltatta Alcaraz a szerb klasszist, azt sem elhallgatva, az a célja, hogy visszavegye tőle az első helyet a világranglistán.

– Remekül érzem magam, teljesen felépültem. Hozzászoktam ahhoz, hogy a legjobb játékosokkal kell teniszeznem, szóval jelenleg jól érzem magam. Négy hónap kihagyás után persze nehéz ismét játszani, hát még megnyerni a tornát. Alig várom, hogy ismét meccset játszhassak – beszélt aztán önmagáról Alcaraz.

Borítókép: Carlos Alcaraz négy hónap kihagyás után tér vissza (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.