Varga-betű: két és fél év után újra otthon, Debrecenben

Varga Kevin visszaigazolt Debrecenbe. A már utánpótláskorban a DVSC-ben nevelkedett csatár két és fél évet töltött – féléves svájci kitérővel – légiósként Törökországban. Különben is elkívánkozott a Hataysportól a kevés játéklehetőség miatt, a törökországi földrengés következtében a klubja visszalépett a bajnokságtól, ekképpen elősegítve a tizenháromszoros válogatott csatár hazatérését.

Magyar Nemzet
2023. 02. 16. 17:17
null
Fotó: Picasa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Kevin nem élte át személyesen a katasztrófát, hiszen már január óta Magyarországon tartózkodik. Itthonról értesült arról, hogy ghánai csapattársa, Christian Atsu és a Hataysport sportigazgatója, Taner Savut is a romok alatt rekedt. A Hatayspor visszalépett a bajnokságtól, s nem gördített akadály Varga Kevin elé sem, aki visszaigazolt a Debrecenhez.

– Mozgalmas időszak van mögöttem, már január óta itthon vagyok. Az biztos volt, hogy klubot váltok a kevés játéklehetőség miatt, ám elhúzódott a megállapodás, és megtörtént ez a tragédia, amiről nagyon nehéz beszélni. Atsu és a sportigazgató még mindig nem került elő a romok alól, és megtalálásukhoz már nagyon kevés reményt fűznek. Ami engem illett, a Hatayspor előtt a Kasimpasánál sem kaptam rendszeres játéklehetőséget, ezért most ez volt a fő szempontom. Örülök, hogy itt lehetek a DVSC-nél, szép emlékek fűznek ide – mondta Varga a DVSC hivatalos oldalán látható videóban.

 

Varga Kevin 2020-ban szerződött a Kasimpasához, amely kölcsönadta a svájci Young Boysnak, a nyáron lett a Hatayspor játékosa. Arról egyik fél sem adott tájékoztatás, hogy a csatár csupán kölcsönbe vagy végleg érkezett-e korábbi egyesületéhez.

Varga Kevin a DVSC színeiben 113 mérkőzésen 12 gólt szerzett. A válogatottban 2018-ban mutatkozott be, tizenhárom meccsen egy gólt szerzett – 2020-ban a Nemzetek Ligája B osztályában a Törökország ellen 2-0-ra megnyert hazai meccsen –, s amikor rendszeresen szerepelt klubcsapatában, szövetségi kapitány számított rá.

Nem is kérdéses, hogy Varga Kevin jelentős erősítés a labdarúgó NB I-ben jelenleg ötödik Debrecennek, amely a minap adta el a húszéves középpályását, Baráth Pétert a Ferencvárosnak.

Szabó Bálint: Antalyaspor 

Miként a Nemzeti Sport előrevetítette, Szabó Bálint, a Paks 22 éves támadója kölcsönbe, a 2022–2023-as idény végéig, vételi opcióval az Antalyasporhoz szerződik. Szabó Bálint a Paks kulcsembereként ebben az idényben 17 NB I-es bajnokin két gólt szerzett és két gólpasszt adott. A kétszeres U21-es válogatott középpályás piaci értékét 250 ezer euróra taksálja a Transfermarkt. Az Antalyaspor jelenleg a török élvonal 13. helyén áll és a bennmaradásért küzd, mindössze két pontra van a kieső zónától.

Borítókép: Varga Kevin boldog, hogy hazatért (Fotó: DVSC)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.