A csúcsdöntő Mbappé meglepő kijelentést tett a párizsi jövőjéről

Mostantól Kylian Mbappé a Paris Saint-Germain történetében a legtöbb gólt szerzett futballista, miután szombaton a Nantes elleni bajnoki 92. percében a 201. találatát érte el a klub mezében. A rekorder futballista az Aranylabdáról, a Bayern München elleni BL-visszavágóról és a párizsi jövőjéről is nyilatkozott. Meglepő, de ez utóbbira Mbappé szerint nincs hatással a BL-szereplés.

Magyar Nemzet
2023. 03. 05. 11:33
Neymar Kylian Mbappé
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (C) reacts next to Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (CL) after getting hurt during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Lille LOSC at The Parc des Princes Stadium in Paris on February 19, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félidőben még 2-2 volt az állás, de a PSG végül 4-2-re legyőzte a Nantes-ot, és 11 pontos előnnyel áll a francia bajnokság első helyén. A meccet hosszabbításban szerzett gólja döntötte el végleg, ami különleges találat volt: a 24 éves csatár a 201. gólját érte el a PSG mezében, s ezzel megelőzte a klub ranglistáján a korábbi csúcstartót, Edinson Cavanit.

Kylian Mbappé Leo Leroy
Kylian Mbappé a PSG új gólrekordere Fotó: AFP/Sylvain Thomas

A rekorddöntő Mbappé a francia L'Équipe-nek nyilatkozott a PSG új csúcstartójaként: – Köszönöm mindenkinek, aki maradt a meccs végén és megtapsolt. Nagyszerű volt a hangulat. Ugyanakkor gyorsan tovább kell lépnünk, szerdán nagy meccs vár ránk, már arra koncentrálok. Egyértelmű céllal megyünk Münchenbe.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének a visszavágóján lép pályára a Bayern München otthonában a francia sztárcsapat, amely az első meccset Párizsban 1-0-ra elvesztette. Ezen a találkozón Mbappé a korábbi sérüléséből éppen csak felépülve a kispadon kezdett, de miután csereként beszállt, egyből megváltoztatta a játék képét, gólt is szerzett, de azt végül a VAR segítségével visszavonták.

Mbappé nem a BL-hez köti a jövőjét

Mbappé tavaly nyáron közel állt a távozáshoz, sajtóhírek szerint már mindenben megegyezett a Real Madriddal, de az utolsó pillanatban meggondolta magát, és inkább hosszabbított a PSG-vel. Ha most a nyolcaddöntőben kiesik a csapattal a BL-ből, az sokak szerint bizonyítéka lesz annak, hogy rossz döntést hozott. Mbappé szerint azonban a Bayern elleni párharc kimenetele nem befolyásolja a párizsi jövőjét.

– Hogy befolyásolja-e majd a mérkőzés a jövőmet? Nem hiszem. Ha a jövőmet a Bajnokok Ligájához kötöttem volna, akkor nagyon messzire jutottam volna, mondom ezt úgy, hogy nem akarok tiszteletlen lenni a PSG-vel – utalt itt alighanem a Realtól kapott lehetőségére Mbappé, mellyel végül nem élt. – Itt vagyok, nagyon boldog vagyok, és jelenleg nem tudok semmi másra gondolni, ami még jobbá tenné a PSG-nél töltött időmet.

Aranylabda? Nem ez a fontos

Nagy kérdés azonban, hogy a francia bajnokságból, különösen a BL-ben aratott siker nélkül lesz-e esélye az Aranylabda elnyerésére, melynek a képességei alapján az egyik legnagyobb esélyese kellene hogy legyen. – Természetesen az Aranylabda elnyerése még mindig a célom, de jelenleg nem ez a prioritás. Ha minden így folytatódik, nem leszek messze a megnyerésétől – fogalmazott Mbappé.

A PSG klubrekordereként illusztris társaságba került, mutatjuk a legnagyobb európai klubok gólrekordereit a teljesség igénye nélkül:

Barcelona, 672 gól
Real Madrid, 451 gól
Bayern München, Gerd Müller, 554 gól
AS Roma, Francesco Totti, 307 gól
Juventus, Alessandro Del Piero, 290 gól
Tottenham, 267 gól
Manchester City, 260 gól
Manchester United, Wayne Rooney, 253 gól
Chelsea, Frank Lampard, 211 gól
PSG, Kylian Mbappé, 201 gól
Arsenal, Thierry Henry, 176 gól

Borítókép: Kylian Mbappé beírta magát a PSG történelmébe (Fotó: Franck Fife/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.