Ha Verstappenék így folytatják, lassan háború lesz a Red Bullnál

Még csak két verseny zajlott le a huszonháromból, de már háború van kialakulóban a Formula–1-es Red Bull istállónál. Jobb híján egymással harcolnak a bikák pilótái, és most egyikük édesapja, Jos Verstappen is beszállt a szócsatába, és odaszúrt a vasárnap Szaúd-Arábiában győztes Sergio Péreznek.

Magyar Nemzet
2023. 03. 22. 14:38
F1 Hungarian Grand Prix Previews Max Verstappen Jos Verstappen
Max Verstappen of Red Bull Racing and Jos Verstappen arrive the circuit ahead of the Formula 1 Hungarian Grand Prix at Hungaroring in Budapest, Hungary on July 28, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idény hajrájáig az volt a látszat, hogy jó a kapcsolat a Red Bull pilótái között, de a Brazil Nagydíj után kiderült, Max Verstappen és Sergio Pérez nem puszipajtások. A mexikói versenyző a futam után kijelentette, holland csapattársa végre megmutatta a valódi arcát, amikor az előzetes megállapodás ellenére nem engedte őt el maga mellett.

Ebben az idényben még nagyobb lehet a feszültség köztük, hiszen jelen állás szerint a Red Bullok messze gyorsabbak a többi csapat versenyautóinál, így – bár két verseny után ezt még korai lenne kijelenteni – előfordulhat, hogy Verstappen és Pérez csatázhat egymással a bajnoki címért, ami szópárbajokat szülhet.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Szaúd-arábiai Nagydíjon már abból is vita alakult ki, hogy Verstappen elhappolta a leggyorsabb körért járó bónuszpontot Péreztől. Verstappen édesapja, Jos is kifejtette a véleményét erről, és természetesen a fia pártját fogta, Péreznek pedig finoman odaszúrt.

– Tudtam, hogy meg fogja próbálni megfutni a leggyorsabb kört. Jól tette, nem? Így legalább továbbra is ő vezeti a tabellát – idézte az egykori pilótát a Formule1.nl. – Természetesen nyerni akartunk ma, de ez nem volt lehetséges. Túl kicsi volt a különbség ehhez a két autó között. 

Nem hiszem, hogy Péreznek sokszor van lehetősége nyerni. Ezzel ő is tisztában van, úgyhogy mindent belead, ha olykor esélye van győzni.

 

Jos Verstappen hozzátette, ha a fiával nem babrál ki a technika ördöge, akkor Péreznek esélye sem lett volna vele szemben a kvalifikáción.

– Az időmérő edzésen nem jött ki nekünk a lépés. Szerencsétlenek voltunk, nem szeretnék többet beszélni erről. Tudjuk, mit történt. De egyébként Max könnyedén megszerezte volna a pole pozíciót, aztán a futam is némileg könnyebb lett volna. Már előre tudtuk, hogy ezen a pályán nehéz lesz keresztülverekednie magát a mezőnyön, itt hosszú kanyarok vannak – magyarázta.

Az idősebb Verstappen abban bízik, hogy a továbbiakban is kitart a Red Bull előnye a többi istállóval szemben.

– Úgy néz ki, hogy dominálni fogunk idén. Nagyon jó autónk van. Láthatta most is mindenki, hogy milyen könnyen szakadtak el a Red Bullok a többiektől – egy másodperccel gyorsabbak vagyunk náluk. Hogy ez megváltozhat-e az idény további részében? Nem tudom. De mi sem fogunk egy helyben ácsorogni, fejlesztésekkel készülünk.

Borítókép: Max Verstappen (balra) és édesapja, Jos (Fotó: AFP/Nurphoto/Jakub Porzycki)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.