Alonso bekopog a trófeáért: a zseniális fotó felrobbantotta az internetet

Fernando Alonso szórakoztató módon reagált arra, hogy korábbi büntetése ellenére visszakapta a Formula–1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon elért harmadik helyezését. A spanyolok kétszeres világbajnoka a Twitteren megmutatta, miképpen érkezett meg George Russellhez, hogy átvegye tőle a neki járó trófeát, amit átmenetileg a brit kapott meg.

Magyar Nemzet
2023. 03. 21. 8:03
Formula One Grand Prix of Saudi Arabia Fernando Alonso
epa10532733 Third placed Spanish driver Fernando Alonso of Aston Martin during the podium ceremony for the Formula One Grand Prix of Saudi Arabia at the Jeddah Corniche Circuit, Saudi Arabia, 19 March 2023. EPA/STR Fotó: STR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fernando Alonso (Aston Martin) a szaúdi futam után történt hercehurcájáról már beszámoltunk. A kétszeres világbajnok spanyolt a harmadik helyen intették le a vasárnapi versenyen, majd kezében a trófeával a pódiumon boldogan vigyorgott a kamerákba, mígnem megtudta, hogy a kupát elveszik tőle szabálysértés miatt. Történt ugyanis, hogy Alonso már a rajtrácsra való leparkoláskor hibázott, amiért öt másodperces büntetést kapott. Ezt a veterán pilóta elvileg le is töltötte a bokszban a kerékcseréjénél, de később kiderült, hogy az egyik szerelő már idő előtt hozzáért az autóhoz. Alonsót ezért a futam alatt újra nem büntették meg, a leintés után azonban tíz másodpercet adtak hozzá az elért eredményéhez, aminek okán visszacsúszott a negyedik helyre. A büntetéssel pedig – ha nem is értett vele egyet – George Russell (Mercedes) járt a legjobban, aki a kupát is megkapta.

Átmenetileg. Az Aston Martin ugyanis óvást nyújtott be, a döntnökök igazat is adtak a brit istállónak, így Alonso visszakapta a harmadik helyet és az elvett trófeát. A 41 éves versenyző azon nyomban be is ugrott Russellhez, hogy visszavegye tőle, ami neki jár: a Twitteren egy zseniális fotóval üzent mercedeses kollégájának, hogy már a motorhome-ja előtt toporog, jöjjön és nyisson neki ajtót. Természetesen a trófeával együtt…

– Szia! – írta a fénykép mellé spanyolul a viccmester Alonso.

Borítókép: Fernando Alonso a szaúdi dobogón (Fotó: AFP/STR)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.