időjárás 19°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Christian Horner beégette a füllentő Sergio Pérezt

Magyar Nemzet
2023.03.21. 12:51
Christian Horner beégette a füllentő Sergio Pérezt

Egy pontért hadakozott egymással a Formula–1-es Red Bull istálló két pilótája a vasárnapi, szaúdi futamot követően. Mindketten szerették volna megfutni a leggyorsabb kört, ám Sergio Pérez elmondása szerint neki ezt nem engedélyezték az istálló vezetői, miközben Max Verstappennek igen. Christian Horner most rendet tett a versenyzői között.

Sergio Pérez és Max Verstappen végzett az első két helyen a Szaúd-arábiai Nagydíjon, de a futam után mindkét pilóta panaszkodni kezdett a Red Bullra egy-egy, szerintük tévesen meghozott döntés miatt. A második Verstappen azt fájlalta, hogy a csapata műszaki problémától tartva nem engedte neki, hogy a versenyben éllovas Pérez nyomába eredjen, és esetleg megelőzze őt, a mexikóinak pedig az nem tetszett, hogy csapattársa az utolsó körben megfutotta a leggyorsabb kört, így megszerezve az ezért járó bónuszpontot.

Természetesen Pérez is pályázott volna erre az egy pontra – sőt, Verstappen előretöréséig őt is illette meg –, de elmondása szerint az utolsó körökben visszavett a tempóból, mert a Red Bull ezt kérte tőle. Így meg sem próbált javítani a legjobb köridején, amire egyébként nem is lett volna szükség, amennyiben Verstappen is követi a főnökei utasításait – vagy ahogy azt Pérez látta, ha a csapat ezt parancsolja a kétszeres világbajnoknak.

Az istállót vezető Christian Horner azonban határozottan cáfolta pilótája állítását, és elárulta, Pérez is megpróbált még gyorsabb kört futni, de neki ez nem jött össze.

– Arra jutottunk, hogy az utolsó körnél tartunk, és ha megpróbálja megfutni a leggyorsabb köridőt, akkor tegyen úgy. Szerintem Checo (Pérez beceneve – a szerk.) is erre a következtetésre jutott, tehát mindkettőjükhöz eljutott ez az információ. Checóé volt a leggyorsabb kör akkor, és megkérdezte tőlünk, hogy mennyi volt a körideje. Egyértelmű volt, hogy miért kérdezte meg. Tudta, hogy Max is megpróbál javítani rajta, Checo viszont már néhány kanyar után feladta a dolgot, mivel azonnal másfél tizedes hátrányba került. Ezután látszott, hogy visszavett a tempóból – világított rá Christian Horner.

 

Rosberg hálátlannak tartja Verstappent

Nico Rosberg is megszólalt a Red Bullban zajló belső viszályokról. 2016 világbajnoka Verstappent kritizálta, aki a versenyhétvége után úgy nyilatkozott, a csapata végezhetne jobb munkát is, mivel motorproblémák miatt kellett idő előtt feladnia az időmérőt. Egyes beszámolók szerint bosszúból a szombati csapatmegbeszélést is kihagyta a kétszeres világbajnok, bár a RacingNews365 portál belső informátorokra hivatkozva azt írja, Verstappen részt vett a Red Bull megbeszélésén.

– Nem hiszem, hogy ez a jó hozzáállás az idény korai szakaszában, tekintve, hogy a csapat tagjai nagyon keményen dolgoztak és eddig kiváló munkát végeztek – mutatott rá Rosberg. – Verstappen lehetne hálásabb is. Nem jó ezt látni. Úgy hallottuk, hogy a szombati csapatmegbeszélésen sem vett részt.

Borítókép: Sergio Pérez a szaúdi futamot megelőző sajtótájékoztatón (Fotó: EPA/STR)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.