Christian Horner beégette a füllentő Sergio Pérezt

Egy pontért hadakozott egymással a Formula–1-es Red Bull istálló két pilótája a vasárnapi, szaúdi futamot követően. Mindketten szerették volna megfutni a leggyorsabb kört, ám Sergio Pérez elmondása szerint neki ezt nem engedélyezték az istálló vezetői, miközben Max Verstappennek igen. Christian Horner most rendet tett a versenyzői között.

Magyar Nemzet
2023. 03. 21. 12:51
Formula One Grand Prix of Saudi Arabia Sergio Pérez
epa10526771 Mexican driver Sergio Perez of Red Bull Racing attends the drivers' press conference at the Jeddah Corniche Circuit, Saudi Arabia, 16 March 2023. The Formula One Grand Prix of Saudi Arabia will take place on 19 March. EPA/STR Fotó: STR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergio Pérez és végzett az első két helyen a Szaúd-arábiai Nagydíjon, de a futam után mindkét pilóta panaszkodni kezdett a Red Bullra egy-egy, szerintük tévesen meghozott döntés miatt. A második Verstappen azt fájlalta, hogy a csapata műszaki problémától tartva nem engedte neki, hogy a versenyben éllovas Pérez nyomába eredjen, és esetleg megelőzze őt, a mexikóinak pedig az nem tetszett, hogy csapattársa az utolsó körben megfutotta a leggyorsabb kört, így megszerezve az ezért járó bónuszpontot.

Természetesen Pérez is pályázott volna erre az egy pontra – sőt, Verstappen előretöréséig őt is illette meg –, de elmondása szerint az utolsó körökben visszavett a tempóból, mert a Red Bull ezt kérte tőle. Így meg sem próbált javítani a legjobb köridején, amire egyébként nem is lett volna szükség, amennyiben Verstappen is követi a főnökei utasításait – vagy ahogy azt Pérez látta, ha a csapat ezt parancsolja a kétszeres világbajnoknak.

Az istállót vezető Christian Horner azonban határozottan cáfolta pilótája állítását, és elárulta, Pérez is megpróbált még gyorsabb kört futni, de neki ez nem jött össze.

– Arra jutottunk, hogy az utolsó körnél tartunk, és ha megpróbálja megfutni a leggyorsabb köridőt, akkor tegyen úgy. Szerintem Checo (Pérez beceneve – a szerk.) is erre a következtetésre jutott, tehát mindkettőjükhöz eljutott ez az információ. Checóé volt a leggyorsabb kör akkor, és megkérdezte tőlünk, hogy mennyi volt a körideje. Egyértelmű volt, hogy miért kérdezte meg. Tudta, hogy Max is megpróbál javítani rajta, Checo viszont már néhány kanyar után feladta a dolgot, mivel azonnal másfél tizedes hátrányba került. Ezután látszott, hogy visszavett a tempóból – világított rá Christian Horner.

 

Rosberg hálátlannak tartja Verstappent

Nico Rosberg is megszólalt a Red Bullban zajló belső viszályokról. 2016 világbajnoka Verstappent kritizálta, aki a versenyhétvége után úgy nyilatkozott, a csapata végezhetne jobb munkát is, mivel motorproblémák miatt kellett idő előtt feladnia az időmérőt. Egyes beszámolók szerint bosszúból a szombati csapatmegbeszélést is kihagyta a kétszeres világbajnok, bár a RacingNews365 portál belső informátorokra hivatkozva azt írja, Verstappen részt vett a Red Bull megbeszélésén.

– Nem hiszem, hogy ez a jó hozzáállás az idény korai szakaszában, tekintve, hogy a csapat tagjai nagyon keményen dolgoztak és eddig kiváló munkát végeztek – mutatott rá Rosberg. – Verstappen lehetne hálásabb is. Nem jó ezt látni. Úgy hallottuk, hogy a szombati csapatmegbeszélésen sem vett részt.

Borítókép: Sergio Pérez a szaúdi futamot megelőző sajtótájékoztatón (Fotó: EPA/STR)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.