Háromszor is kizárták ugyanabból a versenyből

Elképesztő jeleneteket hozott az isztambuli fedett pályás atlétikai Eb szombat délelőtti programja. A svájci Enrico Güntert a 60 méteres síkfutás selejtezőjében piros lapot kapott kiugrás miatt, de sikeres óvás után kapott még egy lehetőséget, hogy a program végén, egyedül megfussa a továbbjutáshoz szükséges időt. Azonban a rajtgép ekkor újabb két kiugrást jelzett nála.

Magyar Nemzet
2023. 03. 04. 13:54
Enrico Güntert
Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Enrico Güntert nem tartozott a 60 méteres síkfutás esélyesei közé, mégis az ő kiesése okozta a legnagyobb felzúdulást a délelőtti programban. A svájci futót ugyanis háromszor is kizárták.

Először még a mezőnyből vették ki, miután a rajtgép hibás rajtot jelzett nála, majd a svájciak sikeres óvása után egyedül is kiment a pályára. Újabb két alkalommal nekirugaszkodott a versenynek, de mindannyiszor visszalőtték a futamot.

– Valami történt, amikor a lábamat ráhelyeztem a rajtgépre. Nem indultam túl korán, de a lábfejem megmozdult egy kicsit, erre reagálhatott a gép – próbált magyarázatot találni az elképesztő sorozatra Güntert, aki elmondása szerint korábban még sosem ugrott ki pályafutása során.

A svájciak nemcsak Güntert esete miatt foghatták a fejüket. Simon Ehammer, aki tavaly a szabad téri Eb-n ezüstérmet nyert tízpróbában, három érvénytelen ugrást mutatott be a hétpróba távolugrása során, így kiszállt a versenyből.

Magyar továbbjutók

Günterttel ellentétben ott lesz a 60 méter délutáni elődöntőjében Illovszky Dominik, aki 6,73-as idővel épphogy befért a legjobb huszonnégy közé. Szintén továbblépett 60 gáton Kerekes Gréta és Szeles Bálint, ugyanez nem jött össze ebben a számban Tóth Annának és Eszes Tamásnak, míg a távolugrás selejtezőjében Lesti Diana tizenkettedik lett, így nem jutott a nyolcfős döntőbe.

Nagy meglepetésre a szezonbeli legjobb európai eredmény birtokosa, a szerb Milica Gardasevic is lemaradt a távolugró döntőről, míg a férfi gátfutás selejtezőjének nagy áldozata a korábbi győztes, világversenyeken korábban összesen tizenkét érmet szerzett Pascal Martinot-Lagarde volt.

Borítókép: Enrico Güntert magányossága (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.