„Sírjatok, madridisták!” – kárörvendett a Barca volt argentin sztárja

Sergio Agüero nem türtőztette magát, élő adásban mutatta ki érzelmeit a Real Madrid számára végzetes gólnál. Mint ismert, a Barcelona egy 92. percben szerzett találattal győzte le 2-1-re ősi riválisát vasárnap az El Clásicón, amivel gyakorlatilag a spanyol bajnoki címet is eldöntötte. A katalánokhoz – és főleg Lionel Messihez – kötődő Agüero őszinte reakciója mindent visz.

Magyar Nemzet
2023. 03. 20. 21:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sírjatok, madridisták!” – kiáltotta s még hozzáfűzött valamit, amit itt és most nem idéznénk. A korábbi 101-szeres argentin válogatott csatár a Twitch-en élőben reagált az El Clásico eseményeire, a hangulata pedig a 92. percben hágott a tetőfokára, amikor Franck Kessié gólja eldöntötte a rangadót a Barcelona javára. Egyúttal a Real Madrid címvédésről szőtt álmait is összetörte, hiszen 12 pontra nőtt a különbség a két csapat között. Innen a második helyezett Real már nem nyerhet, legfeljebb az éllovas Barca veszíthet.

Agüero természetesen egyáltalán nem elfogulatlan ebben a párharcban, és ez nem a fenti videóból derült ki. Egyrészt a Barcelona volt pályafutása utolsó klubja, bár az ott töltött időszakára sem ő, sem a szurkolók nem emlékezhetnek jó szívvel. Agüero 2021 nyarán, a klub gólrekordereként távozott a Manchester Citytől, hogy a Barcában a válogatott után végre klubszinten is együtt futballozhasson jó barátjával, Lionel Messivel, ám ez nem jött össze, mivel ő épp akkor távozott a PSG-be.

Végül Agüero mindössze öt meccsen lépett pályára a Barcelona mezében, aztán váratlan szívproblémák miatt visszavonult. Egyetlen gólját a katalán sztárcsapatban a legfontosabb meccsen szerezte, 2021 októberében az El Clásicón. Ő is a hosszabbításban talált be, akárcsak most Kessié, de akkor a Real nyert 2-1-re, nem a Barca.

Agüero Real-utálata persze korábbra datálódik, hiszen az első európai klubja az Atlético Madrid volt, a királyi gárda másik ősi riválisa. Ott lett sztárjátékos, 234 meccsen 101 gólig jutott az Atlético színeiben, amellyel 2010-ben megnyerte az Európa-ligát a Gera Zoltánnal felállt Fulham ellen.

Agüerónak komoly Real-fóbiája alakulhatott ki, ugyanis pályafutása alatt összesen 15-ször játszott ellene, de egyetlen győzelmet sem könyvelhetett el. Minden Real ellen szerzett gólja (5) és adott gólpassza (4) hiábavaló volt. Valahol érthető, hogy Kessié gólja így megérintette, persze ettől a neten terjedő videótól népszerűbb biztosan nem lett Madrid királyi felén.

Egyébként is együtt él még a játékkal, olyannyira, hogy Messiéket nem hivatalos csapattagként kísérte el a katari vb-re tavaly, és úgy ünnepelte a világbajnoki győzelmet, mintha még ő is a válogatott keret tagja lett volna.

Borítókép: Sergio Agüero egyetlen Barcelona mezében szerzett gólját a Real Madrid ellen lőtte (Fotó: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.