Agüero feldühítette Messit, és majdnem kórházban kötött ki

Sergio Agüerónak sikerült magára haragítania Lionel Messit, miközben az argentin válogatott győzelmét ünnepelték a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében. Az egykori csatár ezzel ugyanakkor „olcsón megúszta”, hiszen nem sok híja volt, hogy egy félresikerült mozdulat miatt kórházba kerüljön.

Magyar Nemzet
2023. 01. 04. 18:03
Argentina V France: Final - FIFA World Cup Qatar 2022 Sergio Agüero
Sergio Aguero celebrates with world cup trophy surrounded by team mates uring after defeat France with penalty at the final at the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Ayman Aref/NurPhoto) (Photo by Ayman Aref / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a pályán a góljaival már nem tudta segíteni az argentinokat – szívproblémái miatt 2021-ben felhagyott a futballal –, ott volt a katari világbajnokságon, és segített kiszurkolni egykori csapattársai győzelmét a Franciaország ellen tizenegyespárbajjal végződött fináléban. A korábbi labdarúgó a döntő megnyerését követően az ünneplésből is kivette a részét, argentin mezbe öltözve magasba emelte a trófeát, majd az öltözőbe is bevonult a játékosokkal, hogy ott folytassák a vigadozást. Agüero ráadásul fel is öntött a garatra, amit jó barátja, nem nézett jól szemmel.

– Rengeteget ittam, de nem ettem semmit – idézte fel az eseményeket Agüero. – Világbajnokok lettünk. Úgy voltam vele, hogy ha történik velem valami, történjen meg ott. De Leo mérges lett rám, és szólt, hogy hagyjam abba. Mégis hogyan kellett volna leállnom? Hiszen győztünk!

 

A visszavonult támadó hozzátette, az este során egy alkalommal a nyakába kapta Messit. A szórakozásnak kis híján rossz vége lett.

– Felemeltem a világ legjobbját. Mozgattam a vállam, hogy ugráljon, de aztán szúró fájdalmat éreztem a hátamban. Egy ponton már nem bírtam tovább elviselni. Nem tudtam megfordulni sem. Ha megtettem volna, akkor a kórházban kötöttem volna ki. Ő is rájött, hogy baj van, amikor egymásra néztünk. Aztán mondtam neki, hogy oké, világbajnok vagy, de már fáj a hátam, úgyhogy lemászott rólam.

Katar után az ünneplés természetesen Argentínában folytatódott, és a friss világbajnokok Agüerót is meghívták magukkal az útra. A 34 éves gólzsák majdnem beadta a derekát, mígnem eszébe jutott, hogy valakiről megfeledkezett.

– A srácok szerették volna, ha velük tartok Argentínába. Szóltak, hogy siessek, a repülő nemsokára elindul, hozzam az útlevelem. Majdnem hazautaztam velük, de aztán rájöttem, hogy a fiam még a hotelben van. Nem hagyhattam ott egyedül – mondta befejezésül Agüero.

 

Borítókép: Sergio Agüero a világbajnoki trófeával (Fotó: AFP/Nurphoto/Ayman Aref)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.