A magyar tinédzser bemutatkozott a sznúker világbajnokságon

Elkezdődött a sznúker-világbajnokság selejtezője. Ez a tény önmagában ritkán hozza lázba a hazai sportrajongókat, ám ezúttal volt egy magyar játékos is a mezőnyben. Révész Bulcsú tizenhat évesen kapott lehetőséget a sportág legrangosabb versenyén.

Magyar Nemzet
2023. 04. 04. 7:19
Révész Bulcsú sznúker
Révész Bulcsú snooker Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sznúker világa belterjesnek számít, a világbajnokság tizenhat kiemeltje közül mindössze ketten nem az angolszász világból származnak: a kínai Ting Csün-huj és a belga Luca Brecel. Az arányok a selejtezőben is hasonlók, ugyanakkor brazil, pakisztáni és ezúttal magyar játékost is találunk. A tizenhat éves Révész Bulcsú az U18-as Európa-bajnokság győzteseként kapott szabadkártyát a vb-kvalifikációba.

A magyar játékos talán kissé megilletődötten kezdett az angol Jamie O'Neill ellen, aki ugyan nem tartozik a legnagyobb sztárok közé, de többször is legyőzte már karrierje során a korábbi világbajnok Shaun Murphyt, és járt már World Tour-verseny nyolcaddöntőjében.

Révész 0-5-nél elkezdett jobban sznúkerezni, és zsinórban három frémet is nyert az esélyesebb rivális ellen.

A mérkőzés végül O'Neill 10-5-ös győzelmével ért véget, így Révész számára véget ért a verseny. A bemutatkozás azonban így is mindenképp komoly mérföldkő lehet a magyar tehetség pályafutásában.

Mielőtt legyintenénk Révész eredményére, tegyük hozzá, hogy a selejtező első fordulójában kiesett mellette a világbajnokság korábbi kétszeres elődöntőse, a hongkongi Marco Fu is. A sportág hétszeres világbajnok legendája, Stephen Hendry is ebben a fázisban kezdi meg a vb-t.

A főtáblás küzdelmek április 15-én kezdődnek a sheffieldi sznúker-világbajnokságon, a címvédő a másik hétszeres bajnok, az angol Ronnie O'Sullivan.

Borítókép: Révész Bulcsú tizenhat évesen mutatkozhatott be a világbajnokságon (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.