Lisztes Krisztián furcsa helyzetben, egyáltalán nem értékelik a góljait

Négy bajnoki mérkőzésen már három gólnál jár a Ferencváros csapatában a mindössze 17 éves Lisztes Krisztián, a labdarúgók értékének meghatározására szakosodott Transfermarkton azonban továbbra sem szerepel semmilyen összeg az NB I-be berobbanó tehetség neve mellett. Lisztes Krisztián helyzetéről a játékospiacon a Világgazdaság írt.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 04. 26. 8:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A még mindig csak 17 éves Lisztes Krisztián már három gólt szerzett a Fradiban a cserepadról: kettőt a Mol Fehérvár, egyet a Vasas ellen, de ez még nem volt elegendő ahhoz, hogy a Transfermarkt „beárazza”. Szabados Gábor sportközgazdász szerint ez nem véletlen, bár a német portál már több 19 év alatti magyar játékos árát is meghatározta.

Lisztes Krisztián
Három magyar játékos: Baráth Péter, Pászka Lóránd és Lisztes Krisztián. Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

„Lisztes azért nincs még beárazva, mert keveset játszott eddig a Ferencváros felnőttcsapatában, alig van néhány élvonalbeli mérkőzése. Ez azonban hamarosan megváltozik, hiszen egyrészt valószínűleg mostantól sűrűbben lép majd pályára az NB I-ben, másrészt a góljaival már felhívta magára a figyelmet. A labdarúgók piaci értékének meghatározása egyébként olyan, mint az ingatlanoké: a hasonló paraméterrel rendelkezők összevetéséből alakul ki egy összeg” – mondta a Világgazdaságnak Szabados Gábor sportközgazdász.

Lisztes Krisztián ötszázezer euróval debütál?

A ferencvárosi támadó középpályás esete mindenesetre azért is furcsa, mert több magyar 17-18 évest már felbecsült a német szakportál: a fehérváriaktól a kapus Dala Martint, a jobbszélső Menyhért Zsombort és a szintén támadó középpályás Pető Milánt például egyaránt ötvenezer euróra (18,80 millió forint), pedig összesen nincs annyi NB I-es meccsük, mint Lisztesnek, míg a Puskás Akadémia középpályásának, Kern Martinnak két alkalom is elég volt a legmagasabb osztályban, hogy négyszázezer eurós (150,37 millió forint) árcédulát kapjon, és ezzel ő legyen a legdrágább U19-es játékos nálunk.

Ám nem lenne meglepő, ha a 49-szeres korábbi magyar válogatott Lisztes Krisztián hamarosan nagykorú fia legalább ötszázezer eurós (187,96 millió forint) értékkel debütálna a német platformon, ezzel ráadásul egyből átvenné a vezetést a korcsoportjában az itthon játszók között.

A Világgazdaság cikke statisztikákkal ITT olvasható.

Borítókép: Lisztes Krisztián hétről hétre bizonyít (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.