Megvan az FC Barcelona első sztárigazolása a nyárra

A Barcelona szurkolói a legjobban Lionel Messi érkezését várják, akinek a nyáron lejár a szerződése a Paris Saint-Germain csapatával. Egyelőre nem róla van szó, de hozzá hasonlóan lejáró szerződésű dél-amerikai támadó érkezhet a katalán sztárcsapatba. Sajtóhírek szerint a Liverpoolt elhagyó Roberto Firmino már meg is egyezett a Barcelonával.

Magyar Nemzet
2023. 04. 22. 11:59
FIRMINO, Roberto
Liverpool, 2023. április 09. Roberto Firmino, a Liverpool játékosa (j), miután megszerezte csapata második, egyenlítõ gólját az Arsenal ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. április 9-i mérkõzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Exkluzív információként tálalta az angol Daily Mail, hogy értesülése szerint Roberto Firmino megegyezett az FC Barcelona csapatával az átigazolásáról. Az 55-szörös brazil válogatott támadó jelenlegi klubja, a Liverpool már nem érintett az ügyben, hiszen Firmino szerződése az idény végén lejár, a nyáron oda távozik – ingyen –, ahova akar, az pedig már márciusban eldőlt, hogy az Anfield Roadon biztosan nem marad.

FIRMINO, Roberto
Roberto Firmino Liverpoolból az FC Barcelona csapatába tart. Fotó: Jon Super

Firmino 2015-ben került a Liverpoolba, és meghatározó tagja volt a 2019-ben BL-győztes, egy évvel később Premier League-bajnok csapatnak, amelyben Mohamed Szalah és társaságában Európa egyik, ha nem a legjobb támadótrióját alkotta azokban az években.

A nagy hármas már tavaly nyáron megbomlott, miután Mané a Bayern Münchenbe igazolt, amit mostanra mindenki alaposan megbánhatott, s a nyártól Firmino sem marad. Ez már korábban eldőlt, amikor a 31 éves támadó visszautasította az angol klub hosszabbítási szándékát. Jürgen Klopp vezteőedző ugyanis annak ellenére is maradásra bírta volna Firminót, hogy az utóbbi időben kiszorult a kezdőből nála, de ez az állapot a támadónak már nem felelt meg.

Korábban dél-amerikai források arról számoltak be, hogy Firmino következő klubja a Real Madrid lehet, ezt azonban némileg kétkedve lehetett fogadni. A mostani hírről, miszerint a Barcelona játékosa lesz, mértékadó európai médiumok számoltak be, a Daily Mailtől a spanyol Marca is átvette az információt.

Firmino az utóbbi időben főleg a tavaly nyáron a Benficától nyolcvanmillió euróért szerződtetett Darwin Núnez és a télen a PSV-től 42 millióért elhappolt Cody Gakpo érkezése miatt szorult a háttérbe Liverpoolban. Mindenesetre az említett két játékos alighanem örömmel aláírná, ha olyan eredményes lenne a csapatban, mint a brazil: Firmino eddig 360 meccsen 109 gólt és 79 gólpasszt jegyzett a vörösöknél.

A nehéz anyagi helyzetben lévő Barcelona mostanában kifejezetten vadászik a lejáró szerződéssel elérhető játékosokra, így került a klubhoz tavaly Franck Kessié, Andreas Christensen, Héctor Bellerin és Marcos Alonso is. Most Firminóval bővülhet ez a lista, noha a legtöbben Lionel Messire várnak, akinek ugyancsak lejár a szerződése a PSG-vel a nyáron. 

Borítókép: Roberto Firmino biztosan leveszi a Liverpool mezét, s valószínűleg a Barcelona dresszére cseréli (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.