Ricardo Moniz a Magyar Kupa-döntőben nem irányíthatja a ZTE-t

Hiába jutott be a Magyar Kupa döntőjébe a csapatával, a fináléban már nem irányíthatja a ZTE-t Ricardo Moniz. A holland szakember ugyanis a kupamenetelés mellett a bajnokságban gyengén szerepel a klubbal, amely tavasszal csak a Vasasnál szerzett több pontot az NB I-ben.

Magyar Nemzet
2023. 04. 24. 11:15
Zalaegerszeg 20220911 Labdarúgás NB1 NBI ZTE Puskás Akadémia PAFC Foto Szabó Miklós Nemzeti Sport RICARDO ALOYSIUS FREDERIK MONIZ Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 3-án története első Magyar Kupáját szerezheti meg a ZTE, amely a másodosztályú Budafok ellen vívja a sorozat döntőjét. A fináléig Ricardo Moniz vezette el a zalaegerszegi csapatot, a Puskás Arénában viszont már nem a holland szakember ülhet a kispadon, a klub ugyanis hétfőn menesztette őt.

Monizt az idény elején nevezte ki vezetőedzőnek a zalaegerszegi klub. A bajnokság korai szakaszában jól teljesített a ZTE, aztán a Honvéd ellen megtört a lendület, amikor Moniz lehívta a pályáról a játékosait.

A hátralévő őszi meccseken a holland edző nem ülhetett a kispadon, de tavasszal a visszatérésével sem javult a helyzet. Sőt az NB I tavaszi szakaszában a ZTE mindössze kilenc pontot szerzett, ennél kevesebbet csak a szinte biztos kiesőnek tekinthető Vasas könyvelhetett el.

A ZTE egyelőre nem áll kieső helyen, de előnye mindössze három pont a tizenegyedik Honvéd előtt, s a csapat a legutóbbi három meccsén nem szerzett gólt, pontot is csak egyet.

A bajnokság állása és az NB I-ben látott tendenciák tehát indokolják Moniz menesztését, a rendkívül közeli kupadöntő mégis meglepővé teszi a húzást. Az idényben a Paks szinte közvetlenül az edzőváltás után kiesett a Magyar Kupából, hosszabb távon, a bajnokságot tekintve viszont bevált visszahozatala. A Vasas a gyenge bajnoki szereplés ellenére a kispadon tartotta Kondás Elemért egészen a Budafok ellen elveszített MK-elődöntőig.

– A mögöttünk álló hetekben, hónapokban a csapat eredményei, valamint játéka is lefelé ívelő tendenciát mutatott, amit meg kellett állítanunk. Jelentőségteljes mérkőzések előtt állunk, az NB I-es tagságunk megőrzése ugyanolyan fontos, mint az, hogy sikerrel vegyük az utolsó akadályt a kupában, ezért változtatnunk kellett – indokolta a döntést Végh Gábor klubelnök.

A ZTE azt is bejelentette, hogy Dragóner Attila sem folytatja sportigazgatóként, más szerepkörben marad a klub kötelékében.

A Nemzeti Sport értesülései szerint Moniz utódja Boér Gábor lehet, aki a 2020/21-es idényben már irányította a kék-fehéreket, azóta megfordult Budafokon is, jelenleg pedig a szlovén másodosztályú Nafta trénere. A lap szerint a sportigazgató is visszatérő lehet, Sallói István korábban 2018 és 2021 között dolgozott a kék-fehéreknél, mielőtt a Mol Fehérvárhoz távozott.

Borítókép: Ricardo Moniz már nem a ZTE vezetőedzője (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.