A Lakers lefagyott, Jamal Murray volt a Denver hőse

Bár sokáig vesztésre állt, Jamal Murray vezérletével végül 108-103-ra a második meccset is megnyerte a Denver Nuggets az NBA nyugati döntőjében. A Los Angeles Lakers messze került attól, hogy az első hetedik kiemelt legyen, amely nagydöntőbe jut.

Magyar Nemzet
2023. 05. 19. 10:09
Jamal Murray Anthony Davis LeBron James
NBA Denver Nuggets Los Angeles Lakers 2023 Fotó: AP/Jack Dempsey
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokáig úgy tűnt, a Los Angeles Lakers egyenlíthet a Nyugati főcsoportdöntőben. A Denver Nuggets elleni második mérkőzés közepét uralták a vendégek, tizenegy ponttal is vezettek.

A negyedik negyed elejére a Nuggets közelebb zárkózott, de 81-79-re még mindig a LeBron James vezette Lakers állt jobban. Ezt követően azonban öt és fél percen keresztül képtelen volt mezőnykosárra a vendégcsapat, ami meg is pecsételte a sorsát.

A Denverben éppen a záró negyedre indult be igazán Jamal Murray, aki 37 pontjából 23-at az utolsó tizenkét percben szerzett.

Szerb csapattársa, Nikola Jokics nem is bonyolította túl az értékelést.

Murray nyerte meg nekünk a meccset.

A Denver 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, azaz a szükséges győzelmek felét már megszerezte, hogy története során először NBA-nagydöntőt vívhasson. Folytatás magyar idő szerint vasárnap hajnalban, Los Angelesben.

A keleti döntőben a Miami Heat 1-0-ra vezet a Boston Celtics ellen.

Borítókép: Anthony Davis és LeBron James helyett ezúttal Jamal Murray volt a sztár (Fotó: AP/Jack Dempsey)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.