időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

A Lakers lefagyott, Jamal Murray volt a Denver hőse

Magyar Nemzet
2023.05.19. 10:09 2023.05.19. 10:14
A Lakers lefagyott, Jamal Murray volt a Denver hőse

Bár sokáig vesztésre állt, Jamal Murray vezérletével végül 108-103-ra a második meccset is megnyerte a Denver Nuggets az NBA nyugati döntőjében. A Los Angeles Lakers messze került attól, hogy az első hetedik kiemelt legyen, amely nagydöntőbe jut.

Sokáig úgy tűnt, a Los Angeles Lakers egyenlíthet a Nyugati főcsoportdöntőben. A Denver Nuggets elleni második mérkőzés közepét uralták a vendégek, tizenegy ponttal is vezettek.

A negyedik negyed elejére a Nuggets közelebb zárkózott, de 81-79-re még mindig a LeBron James vezette Lakers állt jobban. Ezt követően azonban öt és fél percen keresztül képtelen volt mezőnykosárra a vendégcsapat, ami meg is pecsételte a sorsát.

A Denverben éppen a záró negyedre indult be igazán Jamal Murray, aki 37 pontjából 23-at az utolsó tizenkét percben szerzett.

Szerb csapattársa, Nikola Jokics nem is bonyolította túl az értékelést.

Murray nyerte meg nekünk a meccset.

A Denver 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, azaz a szükséges győzelmek felét már megszerezte, hogy története során először NBA-nagydöntőt vívhasson. Folytatás magyar idő szerint vasárnap hajnalban, Los Angelesben.

A keleti döntőben a Miami Heat 1-0-ra vezet a Boston Celtics ellen.

Borítókép: Anthony Davis és LeBron James helyett ezúttal Jamal Murray volt a sztár (Fotó: AP/Jack Dempsey)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.