Dráma a Girón: az összetettben vezető bringás koronavírusos lett

Pozitív lett a koronavírustesztje, így be kell fejeznie a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körversenyt Remco Evenepoelnek, aki a vasárnapi, kilencedik szakasz megnyerésével az összetett élére állt.

a
Forrás: MTI2023. 05. 15. 8:34
Remco Evenepoel
CYCLING-ITA-GIRO Fotó: AFP/LUCA BETTINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nehéz szívvel kell bejelentenem, hogy ki kell szállnom a Giro d'Italiából, miután egy a Covid–19-re elvégzett rutinvizsgálat pozitív eredménnyel zárult – nyilatkozta a belga sportoló, az összetettben az élen állt Remco Evenepoel.

A 23 éves versenyző az első és a vasárnapi – egyaránt egyéni indításos – szakaszt megnyerte a mostani Girón, amelyen kilenc szakasz után az összetettben 45 másodperccel vezetett az így új éllovassá előlépett brit Geraint Thomas előtt. Az olasz körversenyen hétfőn szünnapot tartanak.

A 106. Giro d'Italia mezőnye összesen 3489 kilométert tesz meg és mintegy 51 400 méter szintkülönbséget küzd le, amíg május 28-án célba nem ér Rómában.

Borítókép: Evenepoel az élről szállt ki a versenyből (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.