Június elején jelentheti be a Fradi Elek Gábor utódját

Nyílt titok, hogy Martin Albertsen lehet a Ferencváros női kézilabdacsapatának az új edzője. A dán szakember kinevezésének időpontja lóg a levegőben, Albertsen jelenlegi munkaadója, a Svájci Kézilabda-szövetség szerint június elején lesz hivatalos az edző bejelentése a Népligetben.

Magyar Nemzet
2023. 05. 21. 11:58
Copenhagen Handball v FC Midtjylland: Danish Handball Liga
COPENHAGEN, DENMARK - SEPTEMBER 06: Martin Albertsen, head coach of Copenhagen Handball looks on during the Danish Handball Liga match between Copenhagen Handball and FC Midtjylland in Frederiksberg Hallen on September 06, 2014 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images) Fotó: Jan Christensen/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Martin Albertsen még egy lépéssel közelebb került a Ferencvároshoz. A 45 éves dán szakember az idény végén távozik a Svájci Kézilabda-szövetségtől, és a jelenlegi munkaadója kommünikéjéből az derül ki, hogy Albertsen maga kérte a szerződése felbontását. Erre nyomós oka volt. – Martin Albertsen, a női felnőttválogatott szövetségi kapitánya, az U20-as csapat szövetségi edzője, illetve az akadémia vezetőedzője saját kérésére távozik, és egy európai topklub irányítását veszi át – írta közleményében a svájci szövetség. Albertsen jelenlegi munkáltatója hozzátette, hogy a dán edző érkezését az új klubja leghamarabb június elejéig nem fogja bejelenteni.

Albertsen néhány napja jelezte távozási szándékát, és azzal érvelt, hogy talán az életben egyszer adódik ilyen lehetőség, hogy európai topklub irányítására kérjék fel. A bejelentést valószínűsíti a zöld-fehérek ügyeiben általában jól értesült portál, az Üllői út 129 is átvette a hírt. A honlap dán forrásra hivatkozva megjegyzi (újabb érdekes csavar…), hogy a júliusi romániai Európa-bajnokságon még Albertsen fogja irányítani a svájci U20-as csapatot. 

A Ferencváros június első hétvégéjén részt vesz a Bajnokok Ligája négyes döntőn. Talán már abban a tudatban lépnek pályára a játékosok, hogy tudják, ki lesz a szezon végén távozó edző, Elek Gábor utódja. Bár a kérdés alighanem eldőlt, egy jelöltre szűkült a kör. Martin Albertsen lehet a befutó. 

Borítókép: Martin Albertsen (Fotó: Getty Images/Jan Christensen) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.