Loic Nego a sorsdöntő meccs előtti órákban jelentette be a távozását

Loic Nego nyolc éve lett a ma Mol Fehérvár néven szereplő Videoton játékosa, és a honosítása után magyar válogatott lett. Most a csapata számára sorsdöntő bajnoki mérkőzés előtti órákban jelentette be, hogy elhagyja a klubot, de hangsúlyozta, számára rendkívül fontos az NB I utolsó fordulójában a Vasas elleni találkozó, amely arról is dönt, hogy a csapata bennmarad-e az élvonalban.

Magyar Nemzet
2023. 05. 27. 15:18
null
Székesfehérvár 20230204 Labdarúgás NB1 NBI MOL Fehérvár Videoton Debrecen DVSC fotó Török Attila Nemzeti Sport NEGO LOIC Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történetének egyik legfontosabb mérkőzésére készül a Mol Fehérvár: szombat este legalább annyi pontot kell szereznie a Vasas vendégeként, mint a Bp. Honvéd szerez Felcsúton ahhoz, hogy bennmaradjon az élvonalban. Ez önmagában is lehangoló fejlemény a csapat hívei számára, ráadásul a Vidi egyik legjobb játékosa, a magyar válogatott francia születésű Loic Nego a találkozó délutánján jelentette be, hogy távozik a klubtól.

 

„Ma elérkezett az a nap, amikor utoljára lehetőségem nyílik viselni ezeket a színeket. Azonban személyes sorsom mellett ez a legfontosabb nap lesz klubunk számára azóta, hogy csatlakoztam hozzá. Az elmúlt években szerencsés voltam, hogy megtapasztalhattam a dicsőséges pillanatainkat, amikor bajnoki címeket szereztünk és részt vettünk európai kupákban. Sőt, még a liga legjobb játékosának is megválasztottak ezekben az években.”  

Loic Nego a közösségi oldalán jelentette be a távozását

„Azonban a mai játék lesz a legfontosabb. Fontos, hogy emlékezzünk a történelmünkre, megvédjük klubunk színeit, de mindenekelőtt szívvel játsszunk, hogy a klubunk ott maradjon, ahová igazán tartozik. A támogatásotok, mint mindig, döntő fontosságú lesz. Együtt, ma este, szurkolók, stáb és játékosok, elérjük ezt. Találkozunk ott. Hajrá, Vidi!” – írta Nego a saját Instagram-oldalán klubja Vasas elleni, adott esetben a bennmaradásról döntő mérkőzésén.   

A 27-szeres magyar válogatott Loic Nego 2015-ben, Újpestről szerződött a Videotonhoz, amellyel egyszer lett magyar bajnok, egyszer kupagyőztes, járt az Európa-liga csoportkörében, s az idény legjobb játékosának is megválasztották az NB I-ben a fehérváriaknál töltött idő alatt.  

Borítókép: Loic Nego nyolc éven át volt a fehérváriak erőssége (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.