Megvan az első döntős a Tippmix Minifoci Magyar Kupában

Pünkösdhétfőn Hajdúszoboszlón elrajtolt a négy állomásból és a nagydöntőből álló Tippmix Minifoci Magyar Kupa. Az első tornát a több magyar válogatott játékossal felálló ceglédberceli SZPCDSE-ECECE csapata nyerte meg debreceni, nyíregyházi, tiszafüredi és egri riválisa előtt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 29. 21:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hajdúszoboszlói tornán összesen 14 csapat küzdött három– egy négyes és két ötös – csoportban, innen került a nyolc legjobb az egyenes kieséses szakaszba. Az A jelű négyesből a Fáraó Bútor és a Túl a Csúcson FC, a B jelű ötösből az SZPCDSE-ECECE, a H-Terasz és a Clock Pizzéria, míg a C-csoportból a Lufthansa, a Hollywood és az Arany Ászok jutott a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőben már fokozódtak az izgalmak, a Fáraó Bútor 5-3-ra verte a Hollywoodot, az SZPCDSE-ECECE 3-1-re győzte le az Arany Ászok együttesét, a H-Terasz a a Túl a Csúcson csapatát búcsúztatta (6-1), míg a Lufthansa a Clock Pizzériát (4-1). Az elődöntőkre már délután került sor Hajdúszoboszlón. A torna talán két legnagyobb esélyese, az SZPCDSE-ECECE és a Fáraó Bútor nagy meccset játszott, a rendes játékidőben elért 1-1-s döntetlen után végül a kapus Bohony Bálint mindent eldöntő büntetőjével a ceglédberceli csapat jutott a fináléba. A másik ágon nem volt ennyire szoros a meccs, a H-Terasz 6-3-ra győzte le a Lufthansát.

A SZPCDSE-ECEC a csoportkörben már egyszer már legyőzte a H-Teraszt 3-1-re. A H-Terasz nem tudott visszavágni, az SZPCDSE-ECEC 3-0-ra győzött és megnyerte a kupa első állomását. Azonban a H-Terasznak sincs oka a szomorkodásra, mivel a második hely azt jelentette, hogy az SZPCDSE-ECECE mellett a tiszafüredi csapat is ott lesz majd a július 16-án megrendezésre kerülő nyolccsapatos budapesti nagydöntőben.

– Számunkra hatalmas dolog, hogy Tippmix Minifoci Magyar Kupának hívhatjuk ezt a sorozatot. Hajdúszoboszló jelentette az első állomást, amelyre azért esett a választás, mert 2022-ben ezen a helyszínen rendeztük meg az EMF Euro Cupot. Kiváló a kapcsolatunk mind a várossal, mind a sportegyesülettel. Arról már nem is beszélve, hogy a régió nagyon erős minifociban – árulta el Pinkóczi Tibor, az Országos Minifutball Szövetség alelnöke.

– Nagyon örülök, hogy részt vehettünk ezen a tornán. Nem titkolt célunk volt, hogy megnyerjük a kupasorozat ezen állomását, ami végül sikerült is.Az időjárás és természetesen a csapatok is megnehezítették a dolgunkat. Végig magabiztos játékot tudtunk nyújtani, ez pedig elegendő volt ma a sikerhez, aminek nagyon örülök – mondta az SZPCDSE-ECECE játékosa, Barabás Miklós.

Tippmix Minifoci Magyar Kupa, Hajdúszoboszló, végeredmény:
1. SZPSDSE-ECECE
2. H-Terasz
3. Fáraó Bútor
4. Lufthansa

Borítókép: A győztes csapat (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.