Messi sorsa bizonytalan, de búcsúzóul rekordokat döntött a PSG-ben

A múlt hétvégén a Paris Saint-Germain megnyerte története tizenegyedik bajnoki címét, Lionel Messi pedig megdöntött és beállított egy-egy rekordot. A hírek szerint ez volt az utolsó fellépése a francia csapatban, de még nem dőlt el, hogy a hétszeres aranylabdás argentin futballista hol folytatja a pályafutását. Korábbi klubja visszavárná, és ő is visszamenne, ám a hírek szerint a Barcelona jó esetben is csak hetek múlva tudna neki ajánlatot tenni, addig pedig ő nem várhat, közben egy francia lap szerint Messi édesapja és egyben ügynöke csodás ajánlatot fogadott el a szaúdi al-Hilaltól.

Magyar Nemzet
2023. 05. 30. 10:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nem tagadta meg önmagát: búcsúzóul megdöntött egy rekordot és beállított egy másikat. A Paris Saint-Germain a francia élvonal utolsó előtti fordulójában a Strasbourg vendége volt, 1-1-re végzett, amivel négy pontra nőtt az előnye a tabellán, ami már behozhatatlan, és megnyerte története tizenegyedik bajnoki címét. A helyi sajtó szerint éppen ezért Lionel Messi szombaton már nem lép pályára a Clermont ellen, azaz most játszott utoljára a PSG mezében. Az ugyanis már nyilvánvaló, hogy nem hosszabbítja meg a június 30-án lejáró szerződését, és távozik Párizsból. 

Ha így van, akkor nagyon is emlékezetessé tette a búcsúját. A hétszeres aranylabdás, világbajnok argentin pályafutása 577. meccsén a 496. gólját lőtte, amivel megelőzte a 626. meccsen 495 gólt szerző Cristiano Ronaldót és ő lett minden idők legeredményesebb játékosa a top öt bajnokságot tekintve. Emellett a bajnoki cím is csúcsbeállítás, mert ez lett Lionel Messi 43. trófeája, amivel utolérte Dani Alvest a klubbal és a válogatottal nyert aranyérmeket tekintve. 

A nagy kérdés most az, hogy a világbajnok argentin válogatott 35 éves csapatkapitánya hol folytatja a pályafutását. Két éve másfél évtized után hagyta el a Barcelonát és szerződött 2021 nyarán a PSG-hez, addig kizárólag a katalánokat erősítette, akikkel egyéni és csapatszinten is mindent megnyert, számtalan elismerés és trófea mellett 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a csapat mezében. Szívesen visszatérne Barcelonába, ahol tárt karokkal várják, ám egy Lionel Messi ügyeiben bennfentes argentin újságíró, Gastón Edul szerint a két fél jelenleg roppant messze áll az újbóli közös munkától. Szerinte a Barcelona jelenleg képtelen szerződést ajánlani Messinek, hiszen a klubnak el kell adnia játékosokat és csökkentenie kell a költségeket, hogy megkapja a La Liga jóváhagyását Messi szerződtetéséhez és regisztrálhassa a játékosait a következő idényre. Az argentin újságíró szerint ez a folyamat több hetet is igénybe vehet, addig pedig a katalánok képtelenek ajánlatot tenni egykori játékosuknak.

 

Éppen ezért Lionel Messi egyetlen ajánlattal áll a nagy döntés előtt, amit még hetekkel ezelőtt kapott, és a szaúdi al-Hilaltól érkezett. A Foot Mercato nevű lap azt írja , a futballista édesapja és ügynöke, Jorge állítólag rekordösszegű, 1,2 milliárd eurós ajánlatot fogadott el az al-Hilaltól két szezonra, ez kétszer akkora összeg, mint fizetése az al-Nassrnál. A lap is kiemeli, hogy bár Lionel Messit a szíve Barcelonába húzza, a katalán klub pénzügyi helyzete egyre inkább Szaúd-Arábia felé tolja őt. Az biztos, hogy Messinek hamarosan döntést kell hoznia.

Borítókép: Lionel Messi a hírek szerint már nem játszik többé a PSG-ben (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.