Sergio Pérez bánata: Elfogadhatatlan, amit tettem!

Szörnyű hétvégét hagyott maga mögött Sergio Pérez. A Red Bull mexikói pilótája a szombati időmérőn elkövetett hibája után vasárnap nem tudott felzárkózni, és tizenhatodikként ért célba a Formula–1-es Monacói Nagydíjon. Pérez dühös volt magára a nullázása miatt, és kijelentette, többet már történhet meg vele hasonló.

2023. 05. 29. 10:28
Formula One Grand Prix of Monaco - Race Sergio Pérez
epa10659919 Mexican Formula One driver Sergio Perez of Red Bull Racing arrives for the Formula One Grand Prix of Monaco at the Circuit de Monaco in Monte Carlo, Monaco, 28 May 2023. EPA/CHRISTIAN BRUNA Fotó: CHRISTIAN BRUNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg a pontverseny éllovasának, Max Verstappennek (Red Bull) a hétvégéje nem alakulhatott volna jobban, hiszen rajt-cél győzelmet aratott Monacóban, addig a tabella második helyezettje, Sergio Pérez (Red Bull) csetlett-botlott, és nulla ponttal távozott a hercegségből.

F1 Grand Prix of Monaco Sergio Pérez
Pérez futamából káosz lett Fotó: AFP/NurPhoto/Alessio Morgese

A mexikói pilóta kálváriája az időmérőn kezdődött, ahol már az első szakaszban eldobta az autóját, emiatt a vasárnapi futamon csak a rajtrács utolsó helye jutott neki. Habár a verseny elején még úgy tűnt, hogy taktikájának köszönhetően pontszerző helyen végezhet, a kezdeti részsikerek után a tizedik körre Pérez forgalomba került, a felzárkózása lelassult, végül pedig a George Russell-lel (Mercedes) és Kevin Magnussennel (Haas) való ütközései miatt új első szárnyra volt szüksége, s csak tizenhatodikként intették le. És ha ez nem lenne elég, a futamon két kört kapott csapattársától, Verstappentől, aki a pontversenyben is elhúzott Péreztől, immáron 39 pontos előnnyel bír.

A 33 éves pilóta utólag már nagyon bánja a kvalifikáción elkövetett hibáját, amely az egész hétvégéjére hatással volt.

– Megfizettük az árát a szombati hibámnak. Ez nagyon sokba került nekünk, és bocsánatot kell kérnem a csapattól, mert elfogadhatatlan ilyen hibákat elkövetni. Most tovább kell lépnem, és tanulni a történtekből. Többet nem engedhetem meg magamnak, hogy nullázzak – szögezte le Pérez.

A Red Bull pilótája kitért arra is, hogy a Monacói Nagydíj első köreiben még ő is bizakodott egy jó eredmény elérésében.

– Nagyon jól alakult a helyzet, de aztán korán forgalomba kerültem. Aztán amikor eleredt az eső, én voltam az utolsó pilóták egyike, aki kereket cserélt. Ezután eltaláltam a falat, káosszá vált a verseny nekem – sajnálkozott Pérez. – Magnussen elfékezte magát a sikánban, emiatt én is pórul jártam. Ha ilyen helyzetben van az ember, sokat kell kockáztatnia. 

Borítókép: Sergio Pérez Monacóban (Fotó: EPA/Christian Bruna)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.