Van, aki már imádkozik a Vidi bentmaradásáért

Danko Lazovics neve ismerősen cseng Székesfehérváron. A Vidi korábbi szerb idegenlégiósa aggódik a szeretett klubjáért, a negyvenéves csatár nem tudja elképzelni, hogy elbúcsúzzon az első osztálytól a két fordulóval a szezonzáró előtt kieső helyen álló Mol Fehérvár.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 13:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy a baj Székesfehérváron, a labdarúgócsapat két fordulóval a szezon befejezése előtt a 11. helyen áll a tizenkét csapatos NB I-ben. A klub ingyenes belépőt hirdetett a hétvégi ZTE elleni bajnoki mérkőzésre, bízva a közönség támogatásában. Más kérdés, hogy az akció mérsékelt sikerrel fut, más csapatok szurkolói is megpróbáltak belépőhöz jutni, de a klub már megtette a szükséges lépéseket. 

Danko Lazovics
Lazovics szeretettel gondol vissza a Vidire                                 Fotó: Micheller Szilvia / Nemzeti Sport

A Vidi korábbi klasszisa, a Henning Berg és Marko Nikolics fehérvári munkássága idején alkotó Danko Lazovics el sem tudta volna képzelni, hogy a szeretett klubja mennyire fontos harcot vív a kiesés elkerüléséért. A napokban negyvenedik születésnapját ünneplő korábbi szerb csatár a Mol Fehérvár hivatalos honlapjának nyilatkozott. – Őszintén mondom, nagyon szomorú vagyok, de én még mindig bízom abban, hogy sikerül kiharcolnia a Vidinek azt, hogy jövőre is az élvonalban szerepeljen. Nem tudom azt elképzelni, hogy a Vidi a másodosztályban játsszon, hiszen nem is olyan rég még a BL-csoportkörért küzdöttünk. Imádkozni fogok a klubért – mondta a korábbi csatár.

Lazovics kifejtette, hogy nincsenek vezetőedzői ambíciói, de később szívesen dolgozna sportigazgatóként. Nemrég elvégezte az UEFA mesterkurzusát, amelyet az európai szövetség elsősorban korábbi klasszis labdarúgók számára indított el, és a friss diplomások vezetőként dolgozhatnak majd a világ futballjában. Lazovics olyan világklasszisok társaságában végezte el az UEFA mesterkurzusát, mint Júlio César, Florent Malouda, Kolo Touré, Andrej Arsavin, az egykori aranylabdás Kaká, Lise Klaveness, Kim Källström, Rene Adler, de ugyancsak csoporttársa volt a tanfolyamon Kassai Viktor is, akit 2011-ben a világ legjobb játékvezetőjének választottak.

A teljes interjú ITT olvasható. 

Borítókép: Danko Lazovics (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.