Varga Dénes először beszélt a hererákjáról a nyilvánosság előtt

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Varga Dénes friss interjújában először beszélt arról, hogy a 2022-es, hazai rendezésű világbajnokság előtt néhány hónappal hererákot diagnosztizáltak nála. Az FTC és a magyar válogatott klasszisa mindössze egy hónapot hagyott ki a műtétje után, és utókezelésre sem volt szüksége.

Magyar Nemzet
2023. 05. 30. 21:18
VARGA Dénes olimpiai bajnok
Budapest, 2023. január 17. A ferencvárosi Varga Dénes a férfi vízilabda országos bajnokság alapszakaszának 9. fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Genesys OSC Újbuda mérkõzésen a Komjádi uszodában 2023. január 17-én. A címvédõ Ferencváros 9-8-ra legyõzte az OSC-t. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros férfi-vízilabdacsapata 2022 februárjában jelentette be, hogy Varga Dénesnél egy férfiakat érintő betegséget diagnosztizáltak. Az olimpiai bajnok vízilabdázó kezelése azonnal megkezdődött, műtéten esett át, és a magyar klasszis egy hónap kihagyás után visszatért a medencébe.

azóta nem beszélt a hererákról, de most a Vlv.hu portállal kivételt tett, és terjedelmes interjúban idézte fel a nehéz időket.

– Három és fél vagy négy hónappal voltunk a világbajnokság előtt, amikor elmondták nekem, hogy találtak egy rosszindulatú daganatot az egyik herémben. Hát ott azért lepergett előttem az életem filmje… Mi van, ha már csak fél évet élek, hogyan is kellene leélni azt a maradék hat hónapot? Hála istennek, nem volt ennyire drasztikus a helyzet, mint aztán kiderült, utókezelésre sem volt szükségem a beavatkozást követően, tehát nem kellett kemoterápiára járnom – emlékezett vissza az FTC csapatkapitánya.

– Nagyjából három-négy héttel a műtétet követően már játszottam a Honvéd ellen, talán emiatt nem kapott nagy figyelmet, hogy nekem volt egy ilyen, viszonylag drasztikus epizód a pályafutásomban, életemben.

Bár a nyilvánosság előtt eddig nagyon kevés információt osztott meg a 36 éves vízilabdázó, a csapattársai előtt nem titkolózott, sőt tanáccsal látta el őket.

– Én elég transzparens vagyok, amikor erről beszélek, általában is, ha egy fiatal csapattárs kérdez valamiről. Hogy ők miként reagáltak a hátam mögött – ezt nem rossz értelemben mondom –, ezt nem tudom megmondani. Én annyit mondtam nekik akkor, hogy engem ugyanannyira meglepett, mint őket, nem volt semmilyen előjele – mondta Varga Dénes, aki csapattársainak is azt javasolta, vizsgáltassák ki magukat.

A ferencvárosi pólós hozzátette, ha a koronavírus-járvány idején véget ért volna a pályafutása, akkor is elégedett lett volna az eredményeivel. Ez 2020-ban nem történt meg, hamarosan viszont eljön a búcsú ideje. A válogatottól a jövő évi, párizsi olimpia után vonul vissza, a napokban a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében szereplő zöld-fehéreknél pedig még egy, legfeljebb két évig tervez játszani.

– Lehet, hogy 45 évesen visszatérek! Mint Szollár Laci. Mondjuk, ő ötven pluszos volt…

Borítókép: Varga Dénes (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.