Vettel megörvendezteti a rajongóit, ismét F1-es autóba ül

Alig fél évvel a visszavonulását követően a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel bejelentette, hogy ismét Formula–1-es autóba ül.

Magyar Nemzet
2023. 05. 03. 17:52
VETTEL, Sebastian
Abu-Dzabi, 2022. november 18. Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Abu-dzabi Nagydíjának elsõ szabadedzésén a Yas Marina versenypályán 2022. november 18-án. A futamot november 20-án rendezik. MTI/EPA/Ali Haider Fotó: Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Vettel a 2022-es idény végén, tizenöt év után búcsút mondott a száguldó cirkusznak. A négyszeres világbajnok pályafutása utolsó éveiben már nemhogy vb-címekről, győzelmekről sem igen álmodhatott. A német utolsó csapata, az Aston Martin, idén, Vettel visszavonulása után kimagaslóan jól teljesít, az expilóta nem bánja, hogy már nem a mezőny tagja, és csak nézőként követheti figyelemmel a futamokat.

Vettel autók iránti szenvedélye viszont aligha csökkent, így beleegyezett, hogy július közepén részt vegyen az angliai Goodwood sebességfesztiválon. És ha már ott lesz, a négyszeres vb-győztes a saját tulajdonában lévő járgányokat meg is mutatja a nagyközönségnek, így többek között Nigel Mansell 1992-es Williamsét, az FW14B-t, illetve Ayrton Senna 1993-as McLarenjét, az MP4/8-ast. 

– Remek dolog, hogy annyi év után visszatérhetek Goodwoodba – örvendezett Vettel, aki 2012-ben az RB7-es Red Bullt futtatta meg a fesztiválon. – Epekedve várom, hogy beüljek néhányba a legemlékezetesebb autóim közül, amelyekbe fenntartható üzemanyagot töltünk ezen a hétvégén. Szenvedélyes pilóta vagyok, és fontosnak tartom, hogy a jelenben és a jövőben is élvezhessük az ikonikus versenyautók vezetését, de csakis felelősségteljes módon.

Borítókép: Sebastian Vettel 2022 novemberében (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.