Wolff elárulta, kit tudna elképzelni Hamilton utódjaként a Mercedesnél

Az idény végén jár le Lewis Hamilton szerződése a Mercedesnél, és bár a Formula–1 hétszeres világbajnok és az istálló is nyitott a közös folytatásra, egyelőre nem tudtak megállapodni egymással erről. Történjen bármi, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nyitott szemmel jár a bokszutcában, más versenyzőkön is rajta tartja a szemét.

2023. 05. 02. 11:43
WOLFF, Toto Mercedes
Baku, 2023. április 29. Toto Wolff, a Mercedes csapatfõnöke a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíjának sprintfutama elõtt a bakui versenypályán 2023. április 29-én. A futamot április 30-án rendezik. MTI/AP/Reuters pool/Lisi Niesner Fotó: Lisi Niesner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten egy pletyka kapott szárnyra az olasz sajtóban, miszerint a bokszutcában nyílt titoknak számít, hogy Charles Leclerc tárgyalni kezdett a Mercedesszel. A monacói pilótát a 2024-es idény végéig szerződés köti a Ferrarihoz, utána viszont akár a németeknél is folytathatná a pályafutását. Leclerc az azeri versenyhétvégén elhintette, nem tartja kizárnak, hogy a jövőben a Mercedes istállónál kössön ki, azonban jelenleg csak és kizárólag a Ferrari érdekli.

Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023 Charles Leclerc
Leclerc a Mercedes radarján van Fotó: AFP/NurPhoto/Gongora

– Nem, még nem tárgyaltam velük. Most minden erőmmel a Ferrarira fókuszálok, bízom a projektünkben, és optimista vagyok a jövőt illetően. Meglátjuk, hogy mi lesz később – fogalmazott a 25 éves versenyző, majd még egyszer bizonyságot tett az olasz istálló iránti elkötelezettségről. – Szeretem a Ferrarit, mindig arról álmodtam, hogy ide kerüljek, és ezzel a csapattal legyek világbajnok. Szóval nem gondolkodom a váltáson.

 

Hamilton és a Mercedes még nem egyezett meg a folytatásról

Ha mégis megvalósulna az átigazolás, Leclerc feltehetően a 38 éves helyét foglalná el a Mercedesnél. Természetesen az elmúlt hétvégén a hétszeres világbajnoknál is érdeklődtek a pletykát illetően, de a brit pilóta elmondta, ez nincs hatással a jövőjére, ő továbbra is a Formula–1-ben szeretni maradni.

– Előfordul, hogy a versenyzők más csapatfőnökökkel kerülnek kapcsolatba. Én ugyanakkor szeretem a csapatomat, azt, ahol vagyok. Hálás vagyok a közösen megtett útért, és azon dolgozunk, hogy együtt haladjunk előre – magyarázta.

Jelenlegi megállapodásuk az idény végéig szól, és bár Hamilton és a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is azt szeretné, ha tovább íródna a közös történetük, az istállónak és a rekordbajnoknak egyelőre nem sikerült megegyeznie egymással a folytatásról. Annak ellenére sem, hogy Wolff már a 2023-as idény előtt pontot tett volna az ügy végére.

 

Ez is vezethetett a találgatásokhoz Leclerc lehetséges érkezéséről, de a Ferrari versenyzőjéhez hasonlóan Wolff is tagadja, hogy felvették volna a kapcsolatot egymással.

– Egyetlen alkalommal beszéltem csak Leclerc-rel méghozzá arról, hogy melyik kapuból indul a repülőgépünk Melbourne-ben – szögezte le a Mercedes csapatfőnöke. – Charles egy remek srác, és hosszú távon mindenképpen a kiszemeltek közé tartozik, de rövid és középtávon nem. Senki sem kérdőjelezi meg Charles képességeit, de ő száz százalékig elkötelezett a Ferrari mellett, mi pedig száz százalékig elkötelezettek vagyunk, hogy szerződést hosszabbítsunk Lewisszal.

Leclerc nagyon kapós lehet a jövőben, hiszen bár sokszor balszerencse sújtja, általában remekül szerepel. A múlt hétvégi, azeri pole pozícióival és dobogós helyezésével olyan magasságokba repítette a Ferrarit, ahol idén még nem jártak az olaszok. Arról nem is beszélve, hogy csapattársánál, Carlos Sainznál fényévekkel jobban teljesít – még ha a tabella nem is erről árulkodik, ahol a spanyol neve mellett hat ponttal több szerepel (34), mint Leclerc (28) esetében.

Borítókép: Toto Wolff az azeri versenyhétvégén (Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Lisi Niesner)

 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.