Russell csípősen visszaszólt a trágárkodó Verstappennek + videó

Max Verstappen és George Russell csatározása a szombaton megrendezett azeri sprintfutam után a pályán kívül is folytatódott. A Formula–1 kétszeres világbajnoka nem válogatta meg a szavait, amikor a mercedeses kollégáját minősítette, de Russell sem hagyta annyiban a dolgot, és csípősen visszavágott Verstappennek.

2023. 04. 29. 17:51
George Russell, Max Verstappen
Pole position qualifier Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (R) speaks with second qualifying positioned Mercedes' British driver George Russell after the qualifying session of the 2023 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 1, 2023. (Photo by WILLIAM WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, az azeri sprintfutam rajtja után (Red Bull) és George Russell (Mercedes) csatározásba kezdett. A párharcból kétszeresen is előbbi jött ki vesztesen, mert nemcsak a harmadik helyét veszítette el, hanem egy ponton a két autó össze is ért, és Verstappen Red Bulljának az oldaldobozán lyuk keletkezett.

Max Verstappen, Red Bull
A Russell és Verstappen közti csatát a Red Bull is megszenvedte Forrás: Twitter/F1

A címvédő ezzel együtt is folytatni tudta a versenyt, sőt idővel vissza is vette a pozíciót Russelltől, de nem felejtette el az indulás után történt eseményeket. A szombati futam során bejátszott rádióüzenetei folyamatosan a panaszkodásról szóltak, és a leintést követően összefutott Russell-lel is. A beszélgetésükben nem volt sok köszönet.

Russell: – Nem volt semmi tapadásom.
Verstappen: – Haver, ezzel mindenki így volt, de attól még helyet kell hagynod másoknak.
Russell: – Tudom, tudom. Nézd meg azért a belső kamerás felvételeket!
Verstappen: – Legközelebb te is ilyesmire számíthatsz! F…szfej! 

Russell ekkor nem akarta folytatni a szóváltást, és a fejéhez vágott trágárságot már csak távozóban hallhatta, de a sprint után természetesen nem kerülhette el az esetre vonatkozó kérdéseket. Így magyarázta az igazát:

– Azért vagyok itt, hogy harcoljak, nem fogok csak azért visszavenni, mert ő a tabella éllovasa. 

– Én voltam a belső íven, a külső íven lévő pilótának pedig sosem éri meg kockáztatni. Nagyon meglepődtem, hogy megpróbálta a külső íven tartani az autót egy utcai pályán, mivel neki sokkal több a veszítenivalója. A koccanás természetesen nem volt szándékos, arra törekedtem, hogy tiszta csatát vívjunk – szögezte le a Mercedes pilótája, aki Verstappen kirohanásával sem tudott mit kezdeni. – Nem értettem, hogy miért volt ennyire dühös. A történtek ellenére is a harmadik helyen végzett. Emellett pedig már elég tapasztalt ahhoz, hogy tudja, ha a külső íven próbál előzni, az kockázatot jelent, mert előfordulhat, hogy a belső íven lévő autó szélesebben fordul, és így eltalálja őt. Valószínűleg fordított helyzetben is ugyanez történt volna. 

Borítókép: A kép illusztráció, ezúttal korántsem volt ennyire baráti hangulatú George Russell (háttal) és Max Verstappen beszélgetése (Fotó: AFP/William West)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.