Az Interen az isztambuli dugó máris kifogott a BL-döntő előtt + videó

Megtartotta a szombati Bajnokok Ligája-döntőt megelőző sajtótájékoztatóját az Internazionale csapata. Simone Inzaghi vezetőedző szerint az ellenfél, a Manchester City a világ legjobb együttese, de Lautaro Martínez szerint képesek lesznek ellensúlyozni őket. Ehhez első körben az isztambuli dugót kell legyőzniük, ami miatt csaknem lekésték a sajtóeseményt.

Magyar Nemzet
2023. 06. 09. 19:09
INZAGHI, Simone
Appiano Gentile, 2023. május 9. Simone Inzaghi, az Internazionale vezetõedzõje a csapat edzésén Appiano Gentilében 2023. május 9-én, az AC Milan ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájába játszott elõdöntõ elsõ mérkõzése elõtti napon. MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Daily Mail a BL-döntőt felvezető hírfolyamában írt arról, hogy az Inter busza az isztambuli dugóban vesztegelt, miközben a sajtótájékoztató időpontja vészesen közelgett. Pedig szombaton, a meccsnapon, ennél is nagyobb forgalom várható, jó lesz időben elindulniuk a meccsre az olaszoknak.

Így haladt lépésben az Inter busza az isztambuli forgalomban:

A sajtótájékoztató végül nem maradt el, de Simone Inzaghi vezetőedző konkrétumokat nem árul el az összeállítással kapcsolatban. Így a kisebb sérüléssel bajlódó Romelu Lukaku és Henrih Mhitarjan játékára vonatkozó kérdéseket sem válaszolta meg, mindketten edzettek, de csak szombaton hoz döntést róluk.

– Természetes, hogy a City az esélyes, hiszen a világ legjobb csapata – jelentette ki Inzaghi. – De a pályán ez nem számít, ott tizenegyen leszünk tizenegy ellen. Szerencsés vagyok, mert sok játékosom szerepelt már döntőkben, tudják, hogy hideg fejre lesz szükség, koncentrálnunk kell, mert lesznek nehéz pillanatok. Ugyanakkor nagy szívre is szükségünk lesz.

A döntőket illetően Lautaro Martínez az egyik, akinek komoly tapasztalata van. Ő az Inter legveszélyesebb játékosa, már 28 gólt számlál az idényben, ami esetében karriercsúcs. A 25 éves csatár tavaly megnyerte az argentin válogatottal a világbajnokságot, ebből a sikerből is erőt meríthet.

– A BL-döntő és a vb-döntő a két legnagyobb meccs, amelyen egy futballista pályára léphet, nekem mindkettő megadatik, csak a mez lesz más rajtam – fogalmazott Martínez. – Az érzések egyedülállóak ilyenkor, mert tudod, hogy a végéhez érsz valaminek. A munkának és az elszántságnak köszönhetően vagyunk itt. Egészen idáig csapatként küzdöttünk, ez a legfontosabb. Már csak egy lépésre vagyunk a sikertől. Ismerjük a Manchester Cityt, amely rettentő kemény ellenfél. De készek vagyunk ellensúlyozni őket.

Készül-e a tizenegyespárbajra az Inter?

– Mindig gyakoroljuk a tizenegyeseket, így tettünk a mai edzésen is, maximális odafigyeléssel – válaszolta Inzaghi.

Az edzőt arról is kérdezték, hogy mennyire fontos az Inter BL-döntős szereplése annak fényében, hogy két olasz csapat már elveszített egy-egy európai kupafinálét idén. Az AS Roma az Európa-liga, a Fiorentina a Konferencialiga döntőjében maradt alul.

– Természetesen az egész olasz futballnak fontos lenne a sikerünk – reagált Inzaghi. – Sajnálom a Romát és a Fiorentinát, amelyek két jó meccset játszottak. Most mi jövünk, de bármi lesz a vége, azt gondolom, nagyszerű évünk volt, rég volt, hogy ennyi olasz csapat döntőbe jutott.

Bajnokok Ligája, döntő, szombat: Manchester City (angol)–Internazionale (olasz) 21.00 (tv.: M4 Sport).

Borítókép: Simone Inzaghi, az Inter edzője bízik a csapatában (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.